Borbás Marcsi és fideszesek is havi fizetésért adnak tanácsokat az MTÜ-nek

Startlap - Startlap
A tanácsadók listáján számos további ismert szereplő bukkan fel. Minden negyedik név a sorban százmilliós nagyságrendben kapott támogatást is az állami szervtől. Reggeli hírösszefoglaló.

Borbás Marcsi és fideszesek is havi fizetésért adnak tanácsokat az MTÜ-nek

Közérdekű adatigényléssel fordultak a Guller Zoltán vezette Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ). A tanácsadók listáján számos további ismert szereplő bukkan fel Zoób Katitól Rókusfalvy Pálig különféle területekről, többen évek óta dolgoznak Gulleréknek, csak nem tudtunk róla. Minden negyedik név a sorban százmilliós nagyságrendben kapott támogatást is az állami szervtől. Bővebben.

Éjjel készenléti rendőrök vették körbe Jakab Pétert

“Az igazságot elhallgattatni, nem lehet!” – kommentálta az éjjeli eseményekről készült Facebook-videóját Jakab Péter, a jobbik miniszterelnök-jelöltje. Íme a bejegyzés.

Népszava: Napok alatt milliókat költött a Fidesz a közösségi médiában Karácsony Gergely lejáratására

A közösségi médiát elárasztották azok a videók, amelyek bizonygatják, hogy a főpolgármester valójában Gyurcsány Ferenc embere, miután Karácsony Gergely bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként indul az előválasztáson. Az akció kísértetiesen hasonlít több régi, Bajnai Gordont támadó plakátkampányra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Magyar Nemzet: egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás

Fotó: Eye Ubiquitous/Universal Images Group via Getty Image

Már ellenzéki városvezetők is szorgalmazzák egy ideje a parkolási díjak visszavezetését, több okból is. Részletek itt.

40 millió eurót kapott az EU-tól Magyarország járványkezelésre

Az Európai Parlament kedden 17 tagállam, továbbá három, európai uniós csatlakozás előtt álló ország összesen 397,5 millió eurós támogatásáról döntött. További információkért katt ide.

Jövőre már 340 milliárd jutna sportra a költségvetésből

Míg a 2010-es évek első felében évi 50-150 milliárd is bőven elég volt, mára a gépezet annyira beindult, hogy a működtetéshez, fejlődéséhez, új tervekhez a sport egyre több közpénzt fal fel. Ez megmutatkozik máris a 2022-es büdzsén, pedig a végső, tényleges sportszámla ennél jóval magasabb lehet. Részletek itt.

A középiskolai felvételi rendszer hátraszorítja az állami gimnáziumokat, az állam az egyházi iskolákba tereli a diákokat

Szülői oldalról a középiskolai felvételi egy elképesztően bonyolult és komoly szervezési, bürokráciaismereti és utánjárási készségeket, illetve sok szabadidő feláldozását megkövetelő feladat. A lelkes próbálkozókat igyekszik gimnázium helyett szakmatanulás felé irányítani a rendszer. Az adatok alapján elég valószínű, hogy a szülők és a diákok menekülnének ettől. Hogyan történik mindez, és miért ilyen irtózatosan nehéz a jelentkezés folyamata? Erről szól ez a cikk.

Az izraeli-palesztin konfliktus mindkét oldalán háborús bűnöket követhettek el

Fotó: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images

Az ENSZ szakértői a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálatát sürgetik az ügyben. Bővebben.

Nem szabadulunk az esős időtől

Az időjárás eddigi változékonysága marad, sőt, ezentúl még a szél is többször felélénkül majd. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Magyar Péter kéréssel fordult követőihez