Kiemelt Hírek 2018. július 04.

"Boldog és büszke nagypapa vagyok" - 72 éves Trokán Péter

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 04.
A születésnapját ünneplő színész az egész nyarát unokájának szenteli.

Legismertebb szerepe a Szomszédok című sorozatban volt, melyben 1987 és 1999 között játszotta Szelényi Jánost, Alma (Fehér Anna) férjét. Megszámlálhatatlan színházi darabban szerepelt, most 72. születésnapját ünnepli.

Trokán Péter számos színházi társulatának tagja volt eddigi pályafutása során: a kecskeméti Katona József Színháznak, a debreceni Csokonai Színháznak, a Nemzeti Színháznak, a veszprémi Petőfi Színháznak. 2008 óta a szombathelyi Weöres Sándor Színházban játszik.

Házasságot is egy színésznővel kötött, később azonban elvált Papadimitriu Athinától. Két közös gyermekük született, Trokán Nóra, és Trokán Anna Junior- Príma-díjas színésznők.

A lányaim, Anna és Nóra is sikeresek a pályán. De Anna lányom eddigi legnagyobb, és legcsodálatosabb „alakítása” az volt, amikor néhány hónappal ezelőtt megszülte nagy izgalommal várt unokámat, a kis Kareszt

– nyilatkozta korábban a Borsnak.

Azóta boldog és büszke nagypapa vagyok. Szerencsére színházi feladatokban sincs hiány, de amint véget ér az idei évad, irány a palóz­naki nyaralóm, és csak unokázom, horgászom, mert a család, a színház mellett az is egy örök szenvedélyem. Szerintem már hiányolnak is a balatoni halak.

– mesélte májusban a lapnak.

Trokán Péter 1977-ben Jászai Mari-díjat kapott. A hetvenes és nyolcvanas években filmekben is szerepet vállalt, legutóbb 1996-ban a Szamba című filmszatírában láthattuk, amit Koltai Róbert rendezett.

Mégis egy sorozatbeli szerep hozta el számára az országos ismertséget, ez pedig a kilencvenes évek legnépszerűbb magyar alkotása volt, a Szomszédok. Itt Szelényi Jánost játszotta, aki Alma párja, majd férjeként költözött be Lenke néni és Taki bácsi otthonába. Ám ahogy az életben, úgy a sorozatban is válással végződött a kapcsolat, de az erdész ezután is fontos karakter maradt.

2007 és 2009 között szerepelt a magyar gyártású Tűzvonalban című krimisorozatban, amit sokan a Kisváros modern változatának tartottak. Nemrégiben feltűnt a Barátok köztben is, ahol egy nagy befolyással bíró, rendkívül dörzsölt és gonosz üzletembert alakított.

Keresés az oldalon