Böjte Csaba: Kásler Miklós megmentette az életemet

Startlap - Startlap
A miniszter a jóistent és az orvosokat hívta segítségül. Hírösszefoglaló.

Böjte Csaba: Kásler Miklós megmentette az életemet

Személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a koronavírusból felépült Böjte Csaba, amiért megmentették az életét. Ebben a cikkben a dévai ferences rendi szerzetes és az emberi erőforrások minisztere is felidézi az esetet.

Ezt lehet tudni a magyar vakcináról

Magyar és osztrák kutatók második generációs, fehérjealapú vakcina fejlesztésén dolgoznak, a munka hamarosan újabb fázisba lép, állatokon kezdik tesztelni. Részletek.

Elvették Székelyföldtől a Békás-szorost

Getty Images

Véglegessé vált a Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz Chei) határperében hozott jogerős ítélet. Románia egyik leglátványosabb szurdokvölgye már nem Székelyföld része. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Nyolc hónap után először követelt halálos áldozatot a koronavírus Kínában

Tavaly május óta most először halt bele valaki a koronavírus szövődményeibe Kínába, miközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatói csütörtökön landoltak a járvány eredeti gócpontjának számító Vuhanban, hogy vizsgálódjanak. Részletek.

Beutazás Angliába: módosult egy fontos dátum

Egy korábbi rendelkezés szerint péntektől negatív koronavírusteszt-eredményt kellet volna felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába. Csütörtök hajnalban bejelentették, hogy módosították az időpontot, amit ebből a cikkből ismerhetsz meg.

Ezért megy ilyen lassan az oltás az Európai Unióban

Óriási különbségek vannak az egyes vakcinák előállítási költségei és az áraik között, de amikor az EU megkötötte a nagy közös üzletet, még nem lehetett tudni, melyik oltóanyag készül el előbb. Most mindenki arra vár, hogy az olcsó vakcina is engedélyt kapjon. Addig igazán csak Németország lesz hatékony az oltásban. Ha érdekel, milyen különalkut kötöttek, olvasd el ezt a cikket.

Olyan lemaradást okoz az iskolákban a távoktatás, amit hosszú évek alatt lehet csak ledolgozni

MTI/Komka Péter

Minél szegényebb és fiatalabb egy diák, annál komolyabb lemaradást okozhat neki a távoktatás. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Orbán Viktor veje ezúttal erdősítésre kapott uniós támogatást

Nem először nyert jelentős összegű, vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István. Ha érdekel, pontosan mekkora összegről van szó, és hogy ebből miként fogja Orbán veje gyarapítani hazánkat, kattints erre a linkre.

Kocsival csúszkált a kékestetői sípályán

A Tények információi szerint kedden délután többször is le és föl közlekedett egy autós a sípályán. A sofőr ámokfutását a kihelyezett kamerák rögzítették, itt te is megnézheted a felvételt.

Keleten tart ki legtovább a havazás

Csütörtökön reggel még többfelé várható havazás az országban, majd a délelőtti óráktól már inkább csak a keleti országrészben fog hullani a hó. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

A Spar bepanaszolta a magyar kormányt Brüsszelnél

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...