Bödőcs véleményt mondott a választás eredményéről 

Startlap - Startlap
Varga Judit: Adieu EBESZ; Toroczkai nem örül a Fidesz-kétharmadnak; egyeztetett a hat ellenzéki párt elnöke; a kampány legemlékezetesebb pillanatai. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

Bödőcs véleményt mondott a választás eredményéről 

Kiütéssel nyerte meg a Fidesz az áprilisi választásokat, hétfőn Orbán Viktor zsinórban a negyedik ciklusát kezdte meg az ország miniszterelnökeként. A választás eredményére több híresség is reagált a közéleti személyek mellett, így tett nemrég Bödőcs Tibor is. Véleményét ezen a linken olvashatod.

Varga Judit: Adieu EBESZ!

Jól szervezetten és szabályos keretek közt zajlottak le a választások Magyarországon, és ezt nemcsak mi, de még az EBESZ megfigyelői is megerősítették – írja Varga Judit a Facebook oldalán. Részletek.

Toroczkai László: Nem örülök a Fidesz-kétharmadnak

Ádáz ellenzéke lesznek a kormánynak, ezt állítja a Mi Hazánk elnöke, aki az ásotthalomi polgármesteri széket cseréli az országgyűlési mandátumra. Könyvet darálni nem fognak a Parlamentben, de Budaházy Györgyéknek amnesztiát követelnek. Szerinte korábbi pártjának, a Jobbiknak vége van, a Jobbik korábbi szavazóinak egy része pedig még csak most fordul majd a Mi Hazánk felé. Toroczkai László azt is árulta, megpróbálták-e beszervezni az elmúlt években a titkosszolgálatok. Interjú.

Závecz Tibor elmondta, mi állhatott az ellenzék vereségének hátterében

Nemcsak az ellenzék politikusait és szavazóit érhette hidegzuhanyként a Fidesz újabb kétharmados győzelme, hanem a közvélemény-kutatókat is, akik ugyan a kormánypártok elsőségét várták, de ekkora fölényre nem számítottak. Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research vezetője egyelőre három lehetséges okot lát az eredmény mögött. Értékelését ebben a cikkben olvashatod.

Hogyan szerepelt a Balatonnál és a Fertő tónál a Fidesz? Lesz-e akadálya a beépítésnek?

MTI Fotó: Nyikos Péter

Az elmúlt években számos cikk jelent meg arról, hogy ki és miként és miből építi be a Balatont vagy éppen a Fertő tavat. Az április 3-i választáson az érintett települések lakói számára tehát különösen nagy volt tét. A 444.hu cikke.

Megérkeztek az átjelentkezők szavazatai az NVI-hez

Valamennyi országgyűlési egyéni választókerületből megérkeztek az átjelentkezéssel szavazók borítékjai a Nemzeti Választási Irodához (NVI), amely már meg is kezdte választókerületenkénti szétválogatásukat. Bővebben.

Egyeztetett a hat ellenzéki párt elnöke

Tanulságokat vontak le, kiértékeltek és feladatokat vázoltak fel. Azt állítják, mindent meg fognak tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő. Részletek.

Az Európai Tanács elnöke is gratulált Orbán Viktornak

Charles Michel, az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke is kifejezte gratulációját Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez. Vlagyimir Putyin orosz elnök már hétfő délelőtt gratulált a miniszterelnöknek, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt megelőzve. (24.hu)

Röfi, Grófo, paradicsom – a kampány legemlékezetesebb pillanatai

Gyomorhoz, májhoz és pénztárcához szóló közösségi médiás tartalmak, utánozhatatlan sajtótájékoztatók, és minden, amit csak produkálni képes az, aki jelöltként indul egy magyar választáson. A Telex gyűjtését itt találod.

 

Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak