Bocsánatot kért a Ryanair a ferihegyi botrány miatt

Startlap - Startlap
A Kanári-szigetekre tartó járat hat órán át vesztegelt a reptéren utasokkal tömve, akiknek órákon át vizet és ételt sem adtak. Az ügyben nemcsak a légitársaság, hanem a Miniszterelnökség és Ujhelyi István is felszólalt. Reggeli hírösszefoglaló.

Elnézést kért a Ryanair a ferihegyi botrány miatt

A Budapestről Gran Canariára tartó járatnak kedden reggel fél hétkor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, de csak hat órával később indultak el. Az utasok beszámolója szerint kaotikus állapotok uralkodtak a gépen, lecsillapításáukra rendőröket is hívott a személyzet.  Az ügyben azóta már a Miniszterelnökség, Ujhelyi István szocialista képviselő, valamint maga a Ryanair is megszólalt. Részletek itt.

Jövőre jelentősen szigorítják a britek a külföldiek munkavállalását

A brit EU-tagság január 31-i megszűnése után megkezdődött 11 havi átmeneti időszak lejártával, vagyis 2021 januárjától a brit kormány egységes – az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes – bevándorlási szabályozást léptetne életbe. Az új rendszerrel az alacsony szakképzettségű külföldi munkaerő foglalkoztatásának megszüntetését célozzák. Ha érdekel az új, szigorított szabályozás, akkor itt folytasd az olvasást.

Új üzletbe kezdett Simicska Lajos

Amikor Simicska 2018-ban megvált cégbirodalmától, egyetlen vállalkozást azért mégis megtartott. 

Brutálisan megdrágulhat a kenyér

A pékségekben januárhoz képest már most 10-15 százalékot emeltek az árakon, de további durva drágulás jöhet. Ennek mértékét és okait ebben a cikkben ismertetik.

Rákkeltő anyagot talált a Nébih egy kakaóporban

MTVA/Bizományosi: Róka László

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közlése szerint a termékben határérték felett találhatók policiklusos aromás szénhidrogének. Mit jelent ez pontosan, és melyik kakaóporról van szó? Innen kiderül.

Koronavírus: már 2000 felett a halálos áldozatok száma

Miközben második napja csökken a napi új fertőzöttek száma Kínában, kedd éjfélre átlépte a kétezret a koronavírus halálos áldozatainak száma. A betegségről erre a linkre kattintva találod meg a legfrissebb adatokat és egyéb információkat.  

Orbán Viktor felszámolná az illegális szeméthegyeket, de a legálissal sem tud mit kezdeni

A vasárnapi évértékelő egyik meglepetése a kormányfő zöld fordulata volt: Orbán Viktor hadat üzent a klímaváltozásnak, és ennek részeként egyebek mellett az illegális szemétlerakásnak is. Igen ám, de vajon ki, miből és hova fogja eltakarítani a tilosban lerakott hulladékot, amikor már a legális szemétszállítással is évek óta gondok vannak?

Felvételen az Antarktiszról leszakadó, Málta méretű jégtábla

A nyugat-antarktiszi Pine Island-gleccserről az elmúlt napokban szakadt le egy 300 négyzetkilométer területű jégtömeg, amelyet a Copernicus Sentinel műholdjának köszönhetően mi is megfigyelhetünk. Nem ez az első aggasztó hír a közelmúltból az Antarktisztról: február 6-án 18,3 fokos új hőmérsékleti rekordot mértek az Antarktiszi-félsziget északi csúcsán, illetve a Seymour-szigeten 20,75 fokot mutatott a hőmérő.

Budapest lett “Európa Bangkokja”: minden második magyar szexmunkás már volt bűncselekmény áldozata

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images

Egy európai kutatás szerint a magyar szexmunkások kétharmada már vált bűncselekmény áldozatává, 15 százalékukat pedig kizsákmányolják. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem önként dolgoznak prostituáltként. A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Jelentősen felmelegszik az idő hétvégére

A meleghez viharos szél társul majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Orbán Viktor mégis támogatja, hogy Mark Rutte legyen a...

képcím

EU-csúcs: von der Leyennek jó esélye van az újraválasztásra