Bochkor Gábort feljelentette egy titokzatos mátészalkai lakos

Még akár két évet is kaphat, ha a bíróság indokoltnak látja.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-01 10:04

Fotó: MTI/ Beliczay László

Bochkor Gábort rágalmazás miatt beperelték, de a műsorvezetőnek fogalma sincs, hogy ki a feljelentő – tudta meg a Blikk.

Most kaptam egy feljelentést, egy büntetőfeljelentést a tévéműsorom miatt, de még nem tudom, hogy hova kell mennem, Mátészalkán jelentett fel valaki

– árulta el a Music FM reggeli műsorában Bochkor, aki a lapnak is megerősítette, hogy nem tudja, miről van szó. Annyi bizonyos csupán, hogy az ATV csatornáján egy éve futó #Bochkor egyik adásában rágalmazott egy mátészalkai lakost. Pedig a vasárnap esti #Bochkor felvételről kerül adásba, tehát a produkciós cég és az ATV szerkesztői is elsiklottak a rágalom felett.

A feljelentő neve azért rejtély, mert a büntetőeljárásról szóló hatályos jogszabályok alapján a bíróság nem jelzi az idézésben a feljelentő személyét. A feljelentett fél, vagy jogi képviselője kikérheti a feljelentő nevét a bíróságon – de a rádiós ezt egyelőre nem tette meg.

Nem tudom, ki lehet a feljelentő. Ötletem sincs. Esetleg, ha Hujber Ferenc átjelentkezett Mátészalkára, mert ő azért kapott megjegyzéseket rendesen

– viccelődött Hajdú Péter, a #Bochkor korábbi producere.

 

A lap dr. Kamarás Péter jogi szakértőt is megkérdezte a helyzetről, aki elmondta: minősített esetnek számít a televízióban, azaz nagy nyilvánosság előtt elhangzott rágalmazás, amely egy éves szabadságvesztéssel büntethető, sőt ha a bíróság a súlyosabb minősítést is indokoltnak látja, két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Mai nap hírei

Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

gsmring.hu8 órája

Szlovákiában átbillent a járványmérleg nyelve

demokrata.hu9 órája

Melegebb éghajlatra küldte a rendőröket a biciklis

formula.hu14 órája

Havonta 5 percen múlhat a magyar nők élete

napidoktor.hu15 órája

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

balaton.hu16 órája

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

ezalenyeg.hu18 órája

Már ősszel is legyőzhetjük a gyomokat!

agraragazat.hu18 órája

Ennek a 3 csillagjegyes párosításnak a legtökéletesebb a házassága

joy.hu18 órája