Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Bochkor Gábort feljelentette egy titokzatos mátészalkai lakos

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
Még akár két évet is kaphat, ha a bíróság indokoltnak látja.

Bochkor Gábort rágalmazás miatt beperelték, de a műsorvezetőnek fogalma sincs, hogy ki a feljelentő – tudta meg a Blikk.

Most kaptam egy feljelentést, egy büntetőfeljelentést a tévéműsorom miatt, de még nem tudom, hogy hova kell mennem, Mátészalkán jelentett fel valaki

– árulta el a Music FM reggeli műsorában Bochkor, aki a lapnak is megerősítette, hogy nem tudja, miről van szó. Annyi bizonyos csupán, hogy az ATV csatornáján egy éve futó #Bochkor egyik adásában rágalmazott egy mátészalkai lakost. Pedig a vasárnap esti #Bochkor felvételről kerül adásba, tehát a produkciós cég és az ATV szerkesztői is elsiklottak a rágalom felett.

A feljelentő neve azért rejtély, mert a büntetőeljárásról szóló hatályos jogszabályok alapján a bíróság nem jelzi az idézésben a feljelentő személyét. A feljelentett fél, vagy jogi képviselője kikérheti a feljelentő nevét a bíróságon – de a rádiós ezt egyelőre nem tette meg.

Nem tudom, ki lehet a feljelentő. Ötletem sincs. Esetleg, ha Hujber Ferenc átjelentkezett Mátészalkára, mert ő azért kapott megjegyzéseket rendesen

– viccelődött Hajdú Péter, a #Bochkor korábbi producere.

 

A lap dr. Kamarás Péter jogi szakértőt is megkérdezte a helyzetről, aki elmondta: minősített esetnek számít a televízióban, azaz nagy nyilvánosság előtt elhangzott rágalmazás, amely egy éves szabadságvesztéssel büntethető, sőt ha a bíróság a súlyosabb minősítést is indokoltnak látja, két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Keresés az oldalon