Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

Startlap - Startlap
A bulvárlap értesülései szerint a miniszterelnök lánya és férje már be is íratták egy helyi magániskolába legidősebb gyermeküket. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Burger Barna

Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

A bulvárlap értesülései szerint a miniszterelnök lánya és férje már be is íratták egy helyi magániskolába legidősebb gyermeküket. Részletek.

Orbán: előbb kifizethetik a 13. nyugdíj teljes összegét

A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújából az is kiderült, mitől függ, hogy bevezetnek-e lezárásokat a járvány miatt, és ha igen, milyen intézkedésekre számíthatunk. A beszélgetés összefoglalója itt olvasható.

Családi adóvisszatérítés: Varga Mihály bejelentette a részleteket

A pénzügyminiszter a közösségi oldalán magyarázta el, hogy ki és mekkora összegre jogosult az 5,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötött kedvezményből. Bővebben.

Bécsben egy egész főpályaudvar felépült annyi pénzből, amiből Mészáros pár kilométer vasútat fejleszt Budapesten

MTI/Czeglédi Zsolt

A téma érzékenysége miatt név nélkül nyilatkozó szakértők szerint a valóságban tizedannyiba kerülhet a Kelenföld és Ferencváros pályaudvar közötti vasúti vágányok bővítése, mint amennyiért a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett V-Híd Építő Zrt.-t megbízták a munkával. A más nagyvárosokban megvalósult fejlesztések jól mutatják, hogy a Vitézy Dávid által az “évszázad beruházásaként” jellemzett projekt leginkább az évszázad túlárazott beruházása lehet. Bővebben.

Bedőlt a dizájnbetonos magyar sikercég, miután Oszkó Péter, majd söjtöri romák szálltak be a bizniszbe

A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere épp a minap tette meg ünnepélyes bejelentését a Budapesti Értéktőzsdén, miszerint startup vállalkozások felkarolásával foglalkozó tőzsdei céget indít Gattyán György érdekeltségével. Arról nem ejtettek szót, hogy Oszkó és Gattyán már korábban is csinált hasonlót, csakhogy a hatalmas sikersztorinak induló, nemzetközi piacra kilépő Ivanka betonmanufaktúra csúfos bukása miatt már a rendőrség is nyomoz. Részben például talán azért, mert az igazgatótanácsban megjelent három alkalmi munkából élő roma férfi, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy egy milliárdos cég vezetői lettek. Részletek.

Koronavírus: masszívan 500 felett a fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák  erre a linkre kattintva találhatók.

Megkezdték a Velencei-tó vízpótlásának előkészítését

Mintegy másfél millió köbméter vizet mozgatnának meg a tervek szerint októberben, és közben a Magyar Országos Horgász Szövetség lehalászná a Zámolyi-víztározót. Mindez azonban nem jelent végső megoldást a kritikusan alacsonyra süllyedt vízszinttel és oxigéntartalommal szemben. További információkért katt ide.

Bekeményít az EU Kínával szemben

Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images

Úgy tűnik, hogy elfogadhatja az unió a liberális Renew Europe képviselője benyújtott új Kína-stratégiát megalapozó kezdeményezést, amelyben nagyobb politikai nyomásgyakorlást, egy Kína-ellenes koalíciónak is értelmezhető szövetség felépítését, és katonai erősítést szorgalmaznak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Napfényes, békés időjárás érkezik a hétvégére

A pénteki erős szelet meleg légtömeg követi. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...