Kiemelt Hírek 2021. január 15.

Blikk: Pártot alapítottak a vírustagadó Gődénynek

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 15.
A politikai elemző szerint a kamupártos Gődény és társai akár a parlamentbe is bejuthatnak. Esti hírösszefoglaló.

Blikk: Pártot alapítottak a vírustagadó Gődénynek

A lap értesülései szerint a kissé trükkösen megalapított Normális Élet névre hallgató párt mögött a hírhedt járványszkeptikus gyógyszerész állhat, akinek korábbi kamupártja ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával folyik nyomozás. A megkérdezett politikai elemző úgy véli, Gődényék a parlamentbe is bejuthatnak. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Hirtelen lemondott a kínai gyógyszercég elnöke, ahonnan a magyar kormány tömegesen rendelne vakcinát

Li Zhiming, az állami Sinopharm igazgatósági elnöke, illetve Li Hui, a cégcsoport igazgatója, egyben az ellenőrzési részleg feje egyaránt beadta lemondását a héten. Orbán Viktor éppen a Sinopharmtól reméli a magyar vírusválság megoldását. Bővebben.

Megrázó kisfilmmel hívja fel a figyelmet a rendőrség az idősek ellen elkövetett csalásokra

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei “Megcsalt lelkek” című alkotása az idősek sérelmére elkövetett ingatlancsalások megelőzésének fontosságáról szól. Videó és további részletek itt.

Magyarország átkerült a vörös zónába az ukránoknál

Fotó: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium pénteken frissítette a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját. Részletek itt.

SZFE: az új vezetés átnevezi az egyetemi intézeteket

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése közleményben jelentette be, hogy a hallgatók elméleti oktatásáért felelős intézetet, a színművészetis képzést, valamint a filmintézetet átnevezik, és az utóbbi ki is költözik a pesti belvárosból. További információkért kattints ide.

Donald Trump már ügyvédet is nehezen talál

Az USA leköszönő elnökét a legkülönfélébb kifogásokkal utasítják el a jogászok, akikhez az ellene indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás miatt keresett fel. A szakértő szerint nem véletlen, hogy a legjobb konzervatív ügyvédek, akik egyébként az elnök hívei, elfordulnak Trumptól. Bővebben.

Talán megmenekülhet a Wichmann-ház, a NER-városrendezés legutóbb megcélzott áldozata

Amikor másfél héttel bejárta a sajtót a hír, hogy a Kazinczy és Király utca találkozásában álló ikonikus fővárosi épületet lerombolva szállodát építenének, úgy tűnt, nincs remény az épület megmaradására. Kiderült, mégis van esély arra, hogy a kilencszeres kenuvilágbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamás legendás kocsmájának helyszínét megóvják. További információkért kattints ide.

Az év végéig megépülhet az új utascentrum a Keleti pályaudvaron

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A kormány döntött finanszírozásról és eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás, így megkezdődhet az építkezés – jelezte a MÁV. A peronszint alatt zajló fejlesztés a vasúttársaság utasainak gyors, kényelmes és modern kiszolgálását teszi lehetővé. Ha kíváncsi vagy, mi épül a Keletiben, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fogy a remény Tokióban: nem sok a sansz maradt az idei olimpiára

A járvány legyőzésének ünnepélyes szimbólumaként tekintenek rá, és a döntéshozók sorra megerősítették, hogy olimpia márpedig lesz, mégis egyre kevésbé valószínű, hogy az idei évben megrendezésre kerül az amúgy eredetileg tavalyra tervezett tokiói esemény. A japánok brutális anyagi veszteség elé néznek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mutatjuk, hol lesznek a legerősebb fagyok hétfőig

A hétvégén az idei téli szezon mélypontjára süllyed a hőmérséklet, akár mínusz húsz fok is lehet. Ebben a cikkben megmutatják, mikor és hol készülhetünk durvább fagyokra a következő néhány nap során.

Keresés az oldalon