Kiemelt Hírek 2020. december 16.

Bige-ügy: kiderült, mivel gyanúsítják a milliárdost

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 16.
Már hét hónappal ezelőtt is börtönbüntetést indítványozott ellene az ügyészség. Esti hírösszefoglaló.

A Péti Nitrogénművek dúsgazdag tulajdonosáról elmondta a rendőrség, miért van őrizetben

Bige Lászlót, a milliárdos műtrágyakirályt kedden este vették őrizetbe, és mára az is kiderült, mivel is gyanúsítják az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót. Részletek

Ötezer ingyenes tesztet ajánlanak fel a budapestieknek

Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. A pontos helyeket ebből a cikkből lehet elérni. 

A Néppárt nem zárná ki Deutsch Tamást, de valami egészen rendkívüli történne vele

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Már tanácskozik az Európai Néppárt frakciója, hogy mi is legyen a sorsa a frakcióvezető Manfred Webert a gestapósokhoz hasonlító Deutsch Tamásnak, illetve miként is álljanak a Fideszhez.  Részletek

Hadházy be akart jutni a szekszárdi kórház Covid-osztályára, de nem sikerült neki

Hadházy Ákos képviselő lehangoló információkat hallott a szekszárdi egészségügyi intézmény Covid-osztályáról, ezért megpróbált bemenni oda, hogy tájékozódjon azok valóságtartalmáról. Hogy mennyire is járt sikeresen, azt ebből a cikkből tudhatjuk meg. 

Az EP is rábólintott a jogállamisági mechanizmusra

Elfogadta a jogállamisági mechanizmust az EP, amely szerint rendszerszintű jogsértések esetén is lehet majd pénzeket megvonni a tagállamoktól bizonyos esetekben. Hogy mi is az, amitől esetleg Orbán Viktornak tartania kell, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Piti módon bukott le a vezetőválasztást befolyásoló főigazgató

Abszurd módon alakult az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) belső vizsgálata, amit a Természettudományi Kutatóközpont egyik intézetének igazgatóválasztása ügyében folytattak le Maróth Miklós elnök vezetésével. A különös fordulatot vett ügy részletei errefelé bontakoznak ki. 

Üzent az ukrán kormánynak a Fidesz

A párt közleményében hangsúlyozta: a leghatározottabban elítéli a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség ukrán hatóságok általi sorozatos, immár folyamatosnak tekinthető zaklatását. A mondanivalójukban megfogalmazott további részletek innen érhetőek el. 

Kocsis Máté magyarázatot talált arra, miért parkol be egyetlen autóval három helyre Selmeczi Gabriella

A Fidesz országgyűlési képviselője egy német rendszámú X7-es BMW terepjáróval parkolt le keresztben a Képviselői Irodaház előtt kedden. A meglehetősen egyedi manőverre most adott magyarázatot a párt frakcióvezetője. Ha te is kíváncsi vagy a indoklásra, akkor csak klikkelj ide!

Közel-keleti keresztények használhatják az egykori Kádár-villát

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka Orbán Viktor miniszterelnöktől személyesen vehette át szerda délelőtt az egykori Kádár-villa kulcsát. Úgy tűnik nem véletlen a helyszín, ahogyan az átadásról közreadott beszámoló is megemlíti. Bővebben.

Különös morajlásokat hallanak világszerte

Szakértők egy csoportja úgy döntött, megpróbál magyarázatot találni a zajokra – írja az IFLScience. A kutatók az EarthScope Transportable Array (ESTA) 2013 óta rögzített szeizmikus adatait, illetve az eseményekről szóló beszámolókat használták fel, hogy jobban megértsék az Egyesült Államokban észlelt morajlásokat. Részletek.

Keresés az oldalon