Bige László: Orbán Viktortól találkozót kértem, de nem fogadott, ő már döntött

Startlap - Startlap
Magyarország 10. leggazdagabb embere interjút adott a házi őrizetből. Több mint egy évtizede készült arra, ami az utóbbi hónapokban bekövetkezett. Mészáros Lőrincet legfeljebb sajnálni tudja, mert ő lesz az első áldozat. Reggeli hírösszefoglaló.

Bige László: Orbán Viktortól találkozót kértem, de nem fogadott. Azaz ő már döntött

Bige László, a tavaly decemberben őrizetbe vett milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere interjút adott a partizánnak. A műtrágyakirály saját állítása szerint több mint egy évtizede készült arra, ami az utóbbi hónapokban bekövetkezett, és nem fogják tudni megtörni. Mészáros Lőrincet legfeljebb sajnálni tudja, mert ő lesz az első áldozat. A beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

Orbán Viktor videón jelentkezett be Üzbegisztánból: kiderült, mi a nagy terve a magyar gazdasággal

A kormányfő három szakaszra bontotta kormánya gazdaságpolitikáját, majd kiderült, hogy már a harmadikban vagyunk. És ezen a ponton a jelek szerint az ázsiaiak fognak nekünk segíteni. Videó.

Hiába oltják a pedagógusokat, nem lesznek védettek, mire kinyitnak az iskolák

Járványügyi szempontból nincs jó magyarázat arra, hogy április elsején kezdik oltani a pedagógusokat, de már 19-én újra megnyitják az oktatási intézményeket. Amennyiben az úgynevezett védettségi skálát nem várjuk végig, kockázatos időszak jöhet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Újabb pénzszórásra készül a kormány

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Pedig az idei év eddig lezárt két hónapjában máris 540 milliárdos mínuszt hoztak össze, miközben a bevételek még nőttek is. Bővebben.

Már a fizikai erőszaktól félti az EU a magyar újságírókat

A magyar sajtószabadság napján 14 oldalas, lesújtó jelentésben részletezte az Európa Tanács a “demokráciákban szokatlan” médiahelyzetét az országnak, ahol a hirdetési pénzek közel 90 százaléka a kormányközeli médiához kerül, és mindösszesen egyetlen nyomtatott ellenzéki lap maradt. Részletek itt.

Ilyen az, amikor egy csaló próbálja megszerezni a banki adataid: hangfelvételen rögzítették a veszélyes telefonhívást

Az OTP Bank “nevében” telefonáló férfi eleinte meggyőzőnek tűnt, de aztán hamar lebukott. Tekintve, hogy napjainkban milyen sokan esnek adathalászok áldozatául, nem árt meghallgatni a felvételt, íme.

A táppénzadatok szerint igaza lehet a polgármesternek, sok koronavírusos bejárhatott a munkahelyére

Balassagyarmat polgármestere a fizetési bónuszrendszer felülvizsgálatát kérte, mondván ez arra ösztönzi az embereket, hogy koronavírusosan is dolgozzanak. A KSH és a táppénzt folyósító Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai arra utalnak, hogy Csach Gábor nem téved. Részletek itt.

Megnéztük, melyik áruházakban lehet még rendelni online élelmiszert húsvét előtt

Ahhoz képest, hogy a járvány első hullámának idején gyakorlatilag lehetetlen volt online bevásárlásra időpontot szerezni, határozottan javult a helyzet. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy egyszerű dolga lesz annak, aki csak most jutott el az ünnepi beszerzésekig, több olyan bolt akad, ahol már telített a naptár. De kiskapuk is elérhetők. Ebben a cikkben  bemutatjuk, hogy a legnépszerűbb nagy láncoknál milyen lehetőségeink vannak a foglalásra így, az utolsó pillanatban.

Magyarország első úszó faluja épül Abádszalókon

Nyugat-Európában már rég beköszöntött a lakóhajók és úszóházak kora, de nálunk még a legtöbben csodálkozva figyelik az ilyen létesítményeket. Az egyedülálló vállalkozás keretében Abádszalókon jelenleg épülő házakkal közlekedni is lehet és teljesen önfenntartóak. Katt ide a fotókért és a további részletekért.

24 fok is lehet csütörtökön

Fotó: David McNew/Getty Images

A csütörtök este érekező hidegfront előtt meleg levegő áramlik a Kárpát-medencébe, az ország jelentős részén 20 fok fölé tolva a hőmérsékletet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben