Biden hat elektori szavazatra a győzelemtől

Startlap - Startlap
Egyetlen állam kell már csak, hogy a demokraták jelöltje legyen az amerikai elnök. Hírösszefoglaló.

Biden hat elektori szavazatra a győzelemtől

Még mindig nem dőlt el, ki lesz az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke. Trump ellen és mellett is tüntettek szerda este. Biden szerint egyértelmű, hogy győzni fog. Mindeközben rekordszámú új fertőzött az USA-ban. Ez történt Amerikában, amíg aludtunk. Élő közvetítés az amerikai elnökválasztásról.

Népszava: kevés az egészségügyi szakember 10 ezer ember lélegeztetéséhez 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szerdai kormányinfón arról beszélt, hogy december közepén — amikor Orbán Viktor szerint a magyar egészségügy eléri teljesítőképessége határát — tízezer fölé „nem nagyon mehet azoknak száma, akik lélegeztetőgépre szorulnak, az is a legtragikusabb, már-már valószínűtlenül pesszimista becslés”. A Népszava információi szerint több, a kormányinfón elhangzott szám sem stimmel.

Nőtt-e a bécsi merénylet után Magyarországon a terrorveszély?

Hajdu János vezérőrnagy szerint az osztrákok példaszerűen jártak el a terrorakció után. A TEK-főigazgató ebben a cikkben arról is beszélt, kell-e tartanunk hasonló támadástól Magyarországon.

„Nem tudjuk jó érzéssel iskolába küldeni a gyerekeinket, egyre rosszabb a helyzet” – tízezer szülő szeretne változást

MTI/Kovács Tamás

A Szülői Hang iskolai járványkezelésről készített felmérésből kiderül, hogy elégtelenül működik a kontaktkutatás és a tesztelés, a rengeteg hiányzás miatt pedig a tananyag elsajátításával is számos iskolában gondok vannak. Ha érdekel a téma, erre a linkre kattints.

A kormány kifizeti a meg sem tartott augusztusi csodatűzijátékot

Egy nem nyilvános kormányhatározat alapján a fővárosi augusztus 20-ai gigatűzijáték nem elmaradt, csak eltolták 2021-re. Az akár 1,3 milliárdos attrakció állami tulajdonú szervezője pedig 100 százalék előlegre jogosult, mondván “a rendezvény előkészítése érdekében a lehetséges felmerülő feladatok 90 százalékát teljesítette”. Az ügy hátterét ez a cikk tárja fel.

Milliókat nyertek, akik nem dőltek be a kormány fenyegetésének

Tíz éve döntöttek a magánnyugdíjpénztárak államosítása mellett. Ezernél is többen döntöttek úgy, hogy maradnak, pedig már tíz évük sem volt hátra a nyugdíjig. Az idő őket igazolta. 

Már látszik a számokból: a járvány felzabálja a megtakarításunkat

Getty Images

Az elmúlt hónapokban a lakosság harmadának romlott a helyzete a koronavírus-járvány hatására. Közel 60 százalékuk a nadrágszíjat húzta meg, nagyjából a felük pedig arra kényszerült, hogy a megtakarításaihoz nyúljon. Az OTP Öngondoskodási Index 9 éves történetében soha nem volt ilyen kevés háztartásnak megtakarítása. Részletek.

Három székre üljünk a gyerektől? A szigorítás betesz a moziknak

A piac szereplői az operatív törzstől kértek állásfoglalást, hogy ülhetnek-e egymás mellé a családok a mozikban. Egyszer hasonló esetben már megengedték ezt. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A hidegfront elvonul, de a hűvös idő velünk marad

A hidegfront várhatóan csütörtök estére elhagyja hazánkat, de hiába indul el melegedés a hétvégén a magasabb légrétegekben, itt a Kárpát-medencében ebből szinte semmit nem fogunk érezni. A következő napok előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Bűnös Donald Trump a szexuális zaklatás vádjában