Bevetésre várnak a kórházaknak kiképzett önkéntesek, senki sem fogadja őket

Startlap - Startlap
Feladat volna bőven, de a kórházak félnek - mondja a szakszervezet. Reggeli hírösszefoglaló.

Bevetésre várnak a kórházaknak kiképzett önkéntesek, senki sem fogadja őket

Pedig a Magyar Orvosi Kamara győri szervezete által betanított csapat számára bőven volna munka. Az elnök szerint a kórházak félnek, központi iránymutatásra várnak. Bővebben.

Nincs bizonyíték rá, hogy összefüggés lenne a Johnson & Johnson vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) folytatja az oltóanyag pénteken megkezdett vizsgálatát. Mindeközben egy uniós szóvivő névtelenül nyilatkozott a Reutersnek a Johnson & Johnson és az Európai Bizottság között folyó tárgyalásokról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Lázár János: Orbán Viktor örök

Nagyinterjú készült az egykori kancelláriaminiszterrel, aki jelenleg kormánybiztosként többek között a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálásáért felel. Lázár János szerint több Mészáros Lőrincre lenne szüksége az országnak, és a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást. A beszélgetés legjobb részeit ebben a cikkben olvashatod.

Tiborcz Istvánnak is jutott a rászorulóknak meghirdetett kedvezményes állami Covid-hitelből

Míg a többi kedvezményezett legfeljebb tízmilliós nagyságrendben vett fel hitelt, a miniszterelnök veje milliárdokat kapott kölcsön a Magyar Nemzeti Banktól a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára elindított program részeként. Hasonlóan jól jártak Tiborczhoz köthető más személyek is. Bővebben.

Nem nagyon lesz a boltokban idén magyar barack, a többi gyümölcs is veszélyben

Fotó: Karol Serewis/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A termés nagy része odaveszett, és sajnos a később virágzó gyümölcsfákra – alma, körte, cseresznye, szilva, meggy – is hasonló sors várhat. További információkért katt ide.

Magyarország megvárja az EU-t a Facebook-törvénnyel

Varga Judit igazságügyi miniszter egy keddi online beszélgetésen tájékoztatott a közösségi médiáról szóló, januárban röviden bejelentett szabályozással kapcsolatos tervekről. Részletek itt.

Szlovákia nyit: hétfőtől lehet menni szállodába, vásárolni, múzeumba

Az északi szomszédaink óvatosan vágnak bele a járványellenes intézkedések feloldásába, a lakosoknak komoly feltételeknek kell megfelelniük, ha ki akarják használni a korlátozások enyhítését. Hogyan fog kinézni mindez a gyakorlatban, és hogy áll a járvány Szlovákiában? Erről szól ez a cikk.

Súlyos buszbaleset történt Egyiptomban, legalább húszan meghaltak

A halottak mellett több sérült is van. Erre a linkre kattintva helyszíni videót találsz a busz kiégett roncsairól és kiderül, hogyan történt a tragédia.

Továbbra is szükség lesz a téli kabátra és az esernyőre

Fotó: MTI/Varga György

A ciklonnak köszönhető télies fordulattól nem szabadulunk, csak a hétvégén kezdődik lassú enyhülés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Blikk: A román kamionos hibázott a szlovákiai buszbalesetnél

képcím

Szlovákiai buszbaleset: ketten továbbra is mélyaltatásban vannak