Betiltották Gyurcsányék tüntetését - így üzent a DK Orbánnak és Erdogannak

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-07 19:52

Fotó: MTI/Kovács Tamás/2018

A Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) Erdogan budapesti látogatása ellen tiltakozott volna a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt, ám a tüntetést betiltották – írja a Blikk. A párt ennek ellenére valahogy máshogy, de tudatni fogja “a két diktátorral”, hogy “ellenséges területen” vannak.

A DK közleményben tudatta, hogy ők a gyülekezési törvénynek megfelelően már jó előre bejelentették a rendőrségen, hogy tüntetni fognak Orbán Viktor és Erdogan török elnök találkozója ellen. Ugyanakkor a megmozdulást nem engedélyezték:

A rendőrség tegnap hivatalos határozatban tiltotta be a DK tüntetését. Az európai magyarok gyülekezési jogát a rendőrség az új gyülekezési törvény alapján tiltotta meg, miszerint nemzetközileg védett személy érkezik. – írják.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és közben szimbolikus értékűnek is tartja, hogy „az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait.” – áll a közleményükben, melnyek teljes szövegét Molnár Csaba EP képviselő, a DK ügyvezető alelnöke jegyez, és itt olvasható:

“A Demokratikus Koalíció a napokban életbe lépett gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentette a Rendőrségen, hogy az Ellenállás keretében tüntetni fog Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen. Mivel információink szerint a kormány a függetlenségét frissen elveszteni látszó MTA-ra is szervezett a török elnökkel egy látogatást, a DK az Akadémia épülete előtt akart tüntetni az illiberális diktátortalálkozó ellen. A Rendőrség tegnap hivatalos határozatban tiltotta be a DK tüntetését. Az európai magyarok gyülekezési jogát a Rendőrség az új gyülekezési törvény alapján tiltotta meg, miszerint “nemzetközileg védett személy érkezik”.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait. A DK szerint az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni! Ha a gyülekezésünket korlátozzák, akkor máshogy fogjuk a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak. ”

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán reagált a tüntetés betiltására:

Mai nap hírei

Magyar siker: érkezik az első szállítmány az egyik leghatékonyabb készítményből

demokrata.hu6 órája

Fél nap alatt védettséget adhat a koronavírus ellen egy új magyar gyógyszer

168ora.hu12 órája

Mesés vagyon, ezt hagyta örökösére Pécsi Ildikó

metropol.hu13 órája

Veszélyes is lehet az iPhone 12 sorozatban lévő Magsafe

gsmring.hu14 órája

Erős gyengülést mutatott reggel a forint

tozsdeforum.hu14 órája

Előre leszóltak nekik, hogy a raktárkoncerten ne játsszák el az Orbán Viktorról szóló számukat

444.hu16 órája

Ezzel a Youtube funkcióval rengeteg új videót fedezhetsz fel!

digitalhungary.hu16 órája

Újabb adag havazás jön

agroinform.hu17 órája