Bepanaszolták Magyarországot a benzinturizmus véget értével Ausztriában

Startlap - Startlap
Nehezményezik, hogy csak magyarok tankolhatnak kedvezményesen Magyarországon. Heti hírösszefoglaló.

Két osztrák autóklubnál is diszkriminációnak nevezték, hogy csak magyarok tankolhatnak már kedvezményesen

A csütörtöki kormányinfón jelentették be először, hogy péntektől kezdve csak magyar állampolgár tankolhat kedvezményesen a hazai kutakon, azok is csak forgalmi engedéllyel. A döntés kiverte az osztrákoknál a biztosítékot. Hogy miként és mennyire is, az innen azonnal megtudható. 

Jön a különadó a multiknak, bankoknak, biztosítóknak

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szerdán maga Orbán jelentette be, hogy elvonja a bankok és multik extraprofitját a kormány. A bejelentésébe bele is remegett még aznap a forint. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra mellett váratlanul feltűnt az a Nagy Márton, aki volt már a Nemzeti Bank Alelnöke egykor, illetve egyebek mellett 2015–2017 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke, most pedig már gazdaságfejlesztési miniszter. Nagy hosszasan soroltak, mely ágazatok termelnek extraprofitot, és a miért is kell most emiatt külön adózniuk. Íme

A Mol is megszólalt a benzinárstopról: a forgalmi bemutatását kérik az autósoktól

Az olajipari vállalat tájékoztatásából kiderült, hogy a módosított benzinárstop miatt tankolás közben nem lesz egyszerű követni, milyen összegnél járnak a vásárlók, és a pénztárnál is megszaporodnak majd a teendők, ugyanakkor az üzemanyag-vásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás. További információkért katt ide.

Ennyi magyar maradna itthon, ha megtámadnák az országot

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiből kiderül többek között, hogy a teljes felnőtt népesség hány százaléka hagyná el Magyarországot, ha támadás érné hazánkat, hány százaléka ragadna fegyvert háború esetén, valamint a kötelező sorkatonaság támogatóinak arányára is választ kapunk. A számokért ide kattints.

A Távol-Keletről kölcsönözne munkaerőt a kormány

Egy salátatörvénybe rejtett, előrehozott eljárásban tárgyalandó javaslatból derült ki, hogy a kormány jelentősen megkönnyítené harmadik országbeli állampolgárok munkavállalását, amennyiben minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül érkeznek. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint munkaerő-behozatal helyett a magyar dolgozók elvándorlásával kéne foglalkozniukBővebben.

Az új egészségügyi államtitkár szerint az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblák alapján

Takács Péter egészségügyi programot nem hirdetett a Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán tartott nyitóbeszédében, megtudhattuk tőle ugyanakkor, hogy az egészségügy érdekérvényesítési képességét nem az önálló minisztérium erősíti, hanem Pintér Sándor személye. Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató azért már a problémákról is ejtett néhány szót, és bedobta a teljesítményalapú orvosbérezés ötletét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Levélben válaszolt a Klebelsberg Központ a fogyatékkal élő gyerekekért tüntetőknek, amitől leforrázva érzik magukat

Huszonnyolc millió forint hiányzik egy sérült gyerekek fejlesztését biztosító iskola működtetéséhez. A tandíjat a szülők nem tudják, a Klebelsberg Központ pedig nem akarja kifizetni. Az intézmény válaszáról itt lehet többet megtudni. 

Kemenesi Gábor virológus szerint látszólag kezd csak európai járvánnyá kinőni magát a majomhimlő

MTI/AP/CDC

A pécsi virológus kijelentése kissé érthetetlennek tűnik egy laikus számára, de a szakember magyarázatot ad rá. Állítását errefelé fogja indokolni.

1200 milliárd forint mutatja, miért küldi Orbán Viktor külföldre a magyar cégeket

Magyarországon világviszonylatban az egyik legmagasabb a külföldi tulajdonú vállalatok szerepe, amely cégek tulajdonosai 2020-ban mintegy 1200 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki nálunk működő vállalataikból. Ahhoz, hogy megértsük, miért éppen a “kifektetéssel”, vagyis magyar tulajdonú vállalkozások külföldi terjeszkedésével szeretné a miniszterelnök megoldani a helyzetet, fontos tudni azt a kevéssé ismert szabályt, ami az osztalékok utáni adózásra vonatkozik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Milák Kristóf világbajnok száz méteren

képcím

Drasztikusan csökkentik az üzemanyaglimitet a Mol-kutak péntektől