Benedek Tiborról nevezne el sétányt Karácsony Gergely

Startlap - Startlap
A főpolgármester egy olyan helyszínt szemelt ki, amelynek nagy jelentősége volt a vízilabdás ikon életében. Esti hírösszefoglaló.

Benedek Tiborról nevezne el sétányt Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere egy olyan helyszínen kezdeményezi közterületet elkeresztelését a júniusban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, amelynek kiemelt jelentősége volt Benedek Tibor életében. Karácsony Gergely szerint Benedek Tibor emlékének megőrzése több puszta erkölcsi kötelességnélRészletek itt.

A Külügyminisztérium reagált Szijjártó Péter luxusjachton lazulós fotójára

Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán

– olvasható Szijjártó Péter hétfői Facebook-posztjában, amelyhez egy fotót is mellékeltek, ahogy a külügyminiszter erősen koncentrál és telefonál. A napokban csupa ehhez hasonló bejegyzés született Szijjártó Facebookján, öltönyös, irodás fotókkal. Éppen ezért különösen érdekes, hogy mindeközben az Átlátszó oknyomozó portál munkatársa egy adriai luxusjachton fotózta le a minisztertMenczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden válaszolt a hírre. Íme.

Novák Előd folytatja a szivárványos zászlók elleni hadjáratát

A budapesti Városháza után az újbudai önkormányzat épülete elé kifüggesztett zászlót vette célba a Mi Hazánk politikusa. Erről ő maga számolt be, ahogy arról is, hogy kirekesztve érzi magát. Fotó és további részletek itt.

A Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja Lukasenkát

MTI/Vajda János

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hétfőn egy ódának beillő közleményben fejtette ki véleményét Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor politikájáról, aki másfél héttel ezelőtt csalással nyerte meg az elnökválasztást, majd azóta főleg brutális rendőri erőszakkal próbálja elhallgattatni az ellene tüntetőket. Thürmerék közleménye erre a linkre kattintva olvasható.

Kijárási tilalmat rendeltek el a Pesti úti idősotthonban

Az intézményvezető kezdeményezésére szerdától látogatási és kijárási tilalmat vezetnek be a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősek otthonában. Bővebben.

Gyurcsány Ferenc: Nem leszek 2022-ben miniszterelnök

Gyurcsány a Facebookon próbált meg pontot tenni a jövőbeli szerepe körüli találgatásokra, amelyek akkor indultak meg az ellenzéki oldalon, miután sikeresen megegyeztek abban, hogy minden választókörzetben egy jelöltet indítanak. A DK-elnök írását ide kattintva olvashatod el.

Úgy nő az államadósság, hogy a magyar államnak már igazi költségvetésihiány-célja sincs

Utoljára két évvel ezelőtt volt magasabb az államadósság mértéke a mostaninál, vagyis a járvány és kormányzati intézkedések 2018-ig repítették vissza az időben Orbán Viktor nagy adósság elleni harcát, amit 10 évvel ezelőtt hirdetett meg. A következő hónapokban a hiány várhatóan jelentősen emelkedni fog. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

A magasban lett rosszul egy darukezelő Újbudán, alpintechnikával kellett kimenteni

Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A világ egyik legkomolyabb harci járművét fogják nálunk gyártani: kukkants be te is a Rheinmetall Lynx páncélzata mögé

A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága hétfőn jelentette be, hogy a német Rheinmetall-lal összefogásban hamarosan Magyarországon fogják gyártani a világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművét. A magyar haderőfejlesztés eddigi legnagyobb programjáról van szó, amelynek során nemcsak hazai használatra, hanem exportra is gyártanak majd a Lynxekből. Ebben a cikkben annak jártak utána, milyen forintosítható lehetőségeket rejt az új megállapodás, plusz megnézték, mit tud ez a páncélos jármű.

Megszületett a megállapodás Brüsszellel a Kelenföld és a Nyugati pályaudvart összekötő vasúti alagút tervezésének előkészítésére

Fotó: Getty Images

Vitézy Dávid a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy aláírták az európai uniós támogatási szerződést az új budapesti vasúti alagút megvalósíthatósági tanulmányáról, amely jelentős mérföldkőnek számít. Ha érdekel a projekt, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Mészáros Lőrinc fia balesetet szenvedett

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét