Bencsik Gábor az első kormánypárti, aki komolyan veszi a demonstrációkat: Fel van adva a lecke

Startlap - Startlap
A Magyar Krónika főszerkesztője szerint a tanulság a Fidesz számára az, hogy nem lehet mindent erőből végigvinni.

Próbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott. Igyekeznem kell, mert aki hamarabb érti meg a folyamatok lényegét, az lesz a nyertes. Aki nem tanul, megbukik. Mert ne áltassuk magunkat: az elmúlt napokban az ellenzék kemény leckét adott fel nekünk, kormánypártiaknak

– olvasható Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője bejegyzésében az Facebookon. Bencsik az első a kormányoldalról, aki az eddigi megszólalásokkal ellentétben tényleg érdemben foglalkozik a jelenleg zajló tüntetésekkel – írja a hvg.hu. Az újságíró szerint a lecke röviden így hangzik: “mindent, erőből azért nem lehet”.

Bencsik arról ír, hogy a kormánypártok “már kilencedik éve gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást” kaptak a választóktól, akik “józan megfontolásból” döntöttek mellettük, azonban a kormánynak “óriási ellenállást kell leküzdenie, és ehhez a lehető legnagyobb cselekvési szabadságra van szüksége”. A főszerkesztő szerint “emiatt a magyar politikai élet sajátos paradoxont termelt ki magából: minél durvábban támadják itthon és külföldön a kormányt, az annál erősebb, a támogatottsága annál nagyobb”. Majd így folytatja:

Sokezer ember azonban dühös. A Fideszre dühös, a kormányra, személy szerint Orbán Viktorra. Azért dühös, mert úgy érzi, semmibe veszik, a kormány mindent erőből visz keresztül. Ennek nem kellene így lennie. Nem jó az országnak, és nem jó a kormánypártoknak sem. Ettől az ellenzéktől, ezektől az ellenzéki pártoktól nem kell tartanunk. De a düh életre hívhat valami komoly erőt is, amely, ha építeni nem is tud, rombolni igen. Az nem mentség, hogy az ellenzéki politikusok tökéletesen félreértik a helyzetet, és azt hiszik, attól fúj a szél, hogy forog a szélmalom lapátja. A szél ugyanis valóban fúj. Olyan erős szél, amilyen nagyon régen nem fújt már. Fel van adva a lecke. Vizsgáznunk kell belőle.

Sokezer dühös emberPróbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott….

Közzétette: Bencsik Gábor – 2018. december 18., kedd

 

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor másik lánya is saját céget alapított

képcím

"Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket" - mondta...