A Belügyminisztérium a budai kórházi osztályok leállásáról

Startlap - Startlap
Az elmúlt napokban Magyarországon több helyen, így a budai kórházak esetében is problémák akadtak a különböző osztályokon.

Egy beteg sem marad ellátatlanul – erről számoltak be a budai kórházak vezetői 2024. január 10-én azon az egyeztetésen, amelyet dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hívott össze.

Közismert: 2023. január 1-je óta hatályban van az a rendelkezés, amely szerint az egészségügyi szolgáltatók alaptevékenysége körében a munkaerő-kölcsönzés nem alkalmazható, a felek ezekkel a szerződésekkel legkésőbb 2024. január 31-ig kötelesek elszámolni egymással.

Az egészségügyi államtitkárság az Országos Kórházi Főigazgatósággal és az Országos Mentőszolgálattal együttműködve folyamatosan nyomon követi a budai kórházak helyzetét annak érdekében, hogy a betegek ellátása mindenhol folyamatos és zavartalan legyen. Felhívták a figyelmet, hogy egy beteg sem marad ellátatlanul.

Mint ismeretes húsz, úgynevezett kijelölő határozatot tett közzé a honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ az elmúlt hétvégén. Ezzel kapcsolatban Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország több városában részlegesen vagy teljesen leállhatnak kórházi osztályok. 

A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben megjegyezte, hogy szerinte a budai Szent János kórházban, valamint az óbudai Szent Margit kórházban már azonos osztályoknál lehetnek problémák.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László 

Ez is érdekelhet

képcím

Tömeges ételmérgezés egy budapesti kórházban

képcím

Kigyulladt a Semmelweis Egyetem egyik részlege

képcím

Kórházba vonult tervezett prosztatakezelésre a brit uralkodó