Beleremegett a forint Orbán bejelentésébe

Startlap - Startlap
A miniszterelnök szerda délután bejelentette, hogy különadót vetnek ki a bankokra és multivállalatokra. A forint azonnal reagált. Esti hírösszefoglaló. 

Megpadlózott a miniszterelnök bejelentésétől a forint

Orbán Viktor szerdán délután, a kormányülés után azt közölte, hogy elvonja a bankok és multivállalatok extra profitját a kormány. A forint nem is tartotta sokáig magát. Részletek

Levélben válaszolt a Klebelsberg Központ a fogyatékkal élő gyerekekért tüntetőknek, amitől leforrázva érzik magukat

Huszonnyolc millió forint hiányzik egy sérült gyerekek fejlesztését biztosító iskola működtetéséhez. A tandíjat a szülők nem tudják, a Klebelsberg Központ pedig nem akarja kifizetni. Az intézmény válaszáról itt lehet többet megtudni. 

Megvan az államtitkárok hivatalos névsora

A friss kinevezések alapján 56 államtitkár kezdheti meg a munkát az új kormányban. A nevek között például ott van az olimpiai bajnok Kovács Katalin férje, aki Szabó Tündétől vette át az államtitkárságot. Részletek

A világ egyik legjobb egyetemén lett díszdoktor Karikó Katalin

A nemzetközi felsőoktatási rangsorok közül több listán is az élbolyba tartozó intézmény ugyan a sokadik a listában, aki méltóan ismeri a világhírű magyar kutatót, azonban így is óriási elismerésről van szó. Hogy melyik egyetem is, innen azonnal ki fog derülni. 

Közlöny: Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat magának és minisztereinek

Most lehet aztán igazán részletesen elolvasni, melyik kormánytag, miért is fog pontosan felelni. Csak ide kell kattintani hozzá. 

Megvan, mire kaptak 170 millió forintot a Békemenet szervezői a Szerencsejáték Zrt. 

Nem kapkodták el, de csak nyilvánosságra került, a Civil Összefogás Fórum alapítványának adott szerencsejátékos pénzek szerződése. Íme, a legfontosabb részek.

Bayer Zsolt kijelentésein kiakadt az egyik legrégebbi amerikai zsidó szervezet

MTI Fotó: Borbás Mátyás

Az 1906-ban alapított zsidó szervezet felidézte Bayer 2011-es „aljas antiszemita kijelentéseit”, amiket „Ugyanaz a bűz” című cikkében közölt. Hogy miért is tették mindezt pont most, az ide kattintva azonnal fog derülni.

Nagy korrupciós fogás Horvátországban

Korrupció és hivatali visszaélés miatt tíz horvát ellen emelt vádat az Európai Ügyészség. A vád szerint a tíz érintett 22,6 millió eurós kárt okozott volna. Bővebben.

Vége a trükkös leértékeléseknek a boltokban

Május 28-a után véget ér a régi világ, bezárul egy lehetőség, amivel sajnos több kereskedő is élt az elmúlt évtizedekben. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

képcím

Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ

képcím

Használt autót is lehet kapni annyiért, amennyiért...