Bejglit sütöttek karácsonyra a fogvatartottak az állami gondozott gyerekeknek

Hatszáz darab ünnepi sütemény készült. A gyerekek karácsonyi műsorral várták az ajándékot, és még a BVOP munkatársa is fellépett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-23 15:07

Forrás: YouTube/ Prison Hungary

Önkéntes, jóvátételi munka keretén belül hatszáz bejglit sütöttek fogvatartottak budapesti gyermekotthonok lakóinak – írja a Hír TV. A büntetés-végrehajtási szervezet pénteken adta át a süteményeket a Cseppkő Gyermekotthonban egy ünnepély keretében.

Hatszáz bejgliről beszélünk, mind a hatszáz sütemény fogvatartotti munkáltatással készült az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-ben. A péküzemben nem csak ehhez a bejglihez gyúrták és kelesztették a tésztát, hanem több, mint 300-féle pékárut is készítenek naponta. A fogvatartottaknak is hatalmas lehetőség a munka, hogy ilyenkor tudnak felajánlani és ők maguk vállalkoztak arra, hogy szeretnének sütni és valamivel kedveskedni a gyermekotthon lakóinak

– fejtette ki Orosz Zoltán, bv ezredes. Az átadón a gyerekek műsorral léptek fel, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága munkatársa is színpadra állt karácsonyi dalokkal.

A mi gyerekeink is ugyanúgy örülnek, ugyanúgy várják a Jézuskát és ugyanúgy készülődnek, de minden egyes gyermeknek – annak a 252 gyereknek, akinek a teljes körű ellátását biztosítjuk nullától 25 éves korig, illetve most már egy jogszabály lehetővé teszi, hogy 30 éves korukig is itt maradhatnak – készülnek a saját lakóegységükben, az otthonukban és ugyanúgy karácsonyfával, ünnepi vacsorával és ajándékokkal fogjuk színesíteni az ő életüket is

– magyarázta Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ igazgatója. A beérkezett süteményeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztja szét a fővárosi intézményeiben gondozott gyermekek között.