Bejglit sütöttek karácsonyra a fogvatartottak az állami gondozott gyerekeknek

Hatszáz darab ünnepi sütemény készült. A gyerekek karácsonyi műsorral várták az ajándékot, és még a BVOP munkatársa is fellépett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-23 15:07

Forrás: YouTube/ Prison Hungary

Önkéntes, jóvátételi munka keretén belül hatszáz bejglit sütöttek fogvatartottak budapesti gyermekotthonok lakóinak – írja a Hír TV. A büntetés-végrehajtási szervezet pénteken adta át a süteményeket a Cseppkő Gyermekotthonban egy ünnepély keretében.

Hatszáz bejgliről beszélünk, mind a hatszáz sütemény fogvatartotti munkáltatással készült az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-ben. A péküzemben nem csak ehhez a bejglihez gyúrták és kelesztették a tésztát, hanem több, mint 300-féle pékárut is készítenek naponta. A fogvatartottaknak is hatalmas lehetőség a munka, hogy ilyenkor tudnak felajánlani és ők maguk vállalkoztak arra, hogy szeretnének sütni és valamivel kedveskedni a gyermekotthon lakóinak

– fejtette ki Orosz Zoltán, bv ezredes. Az átadón a gyerekek műsorral léptek fel, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága munkatársa is színpadra állt karácsonyi dalokkal.

A mi gyerekeink is ugyanúgy örülnek, ugyanúgy várják a Jézuskát és ugyanúgy készülődnek, de minden egyes gyermeknek – annak a 252 gyereknek, akinek a teljes körű ellátását biztosítjuk nullától 25 éves korig, illetve most már egy jogszabály lehetővé teszi, hogy 30 éves korukig is itt maradhatnak – készülnek a saját lakóegységükben, az otthonukban és ugyanúgy karácsonyfával, ünnepi vacsorával és ajándékokkal fogjuk színesíteni az ő életüket is

– magyarázta Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ igazgatója. A beérkezett süteményeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztja szét a fővárosi intézményeiben gondozott gyermekek között.

Mai nap hírei

Szombaton már egészen más időre számíthatunk

kiderul.startlap.hu16 órája

26 éve mindenki az ő dalát dúdolta, ma senki nem ismeri fel ezt a nőt!

femcafe.hu17 órája

Müller Cecília: 4 megyében egyetlen aktív fertőzött sincs

startlap.hu18 órája

A heves zivatarok miatt tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes

kiderul.startlap.hu18 órája

Eltávolítják Lee tábornok szobrát

demokrata.hu19 órája

Mercedes: Ha nem találunk megoldást házon belül, jöhet Vettel

f1vilag.hu19 órája

Koronavírus: elhunyt egy 47 éves beteg itthon

startlap.hu21 órája

Tudtátok? Tízmilliószoros nap van ma!

eletforma.hu21 órája