Bejelentették: elenged a kormány 1-1 milliót a nagycsaládosok lakáshiteléből

Akár 10%-kal csökkenhet a havi törlesztőrészlet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-15 11:57

Tegnap megszületett a döntés a kormány részéről, ma reggel sajtótájékoztató keretében már be is jelentették, hogy mindazok, akik harmadik vagy további gyermeket vállalnak, azoknak a meglévő lakáshitelükből gyermekenként 1-1 millió forintot elengednek a tartozásból. Az intézkedés 2018. január elsejétől lép hatályba, és az ezt követően megszületett gyermekekre vonatkozik a hitelelengedés – írja a Bankmonitor.

A lap nyomatékosítja, hogy csak a harmadik és az a feletti gyermekekre jár a milliós kedvezmény. Magyarul, ha megszületik a harmadik gyermek, akkor 1 milliót engednek le a jelzáloghitelből és nem 3 milliót.

A könnyítést már a várandósság 12. hetétől lehet igényelni annál a banknál, ahol a hitelt felvettük. Nem csak a vér szerinti gyermekre jár a kedvezmény, hanem az örökbefogadottra is. Az sincs előírva, hogy a gyermeknek esetlegesen otthon kell még laknia. Ilyen formában megengedőbb tud lenni ez a kedvezmény, mint például a CSOK.

Fontos részlet, hogy nemcsak meglévő hitelre (lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelre), hanem a jövőben felvett hitelekre is felhasználható lesz az új lakástámogatási kedvezmény. A rendelet kihirdetését követően csak lakáscélú hitelre lehet majd igényelni a hitelelengedést, a szabad felhasználású jelzáloghitelekre már nem.

A Bankmonitor számításai szerint egy átlagos lakáshiteles esetében a kedvezménnyel bő 10 százalékkal csökkenhet a havi törlesztőrészlet.

A témáról bővebben itt olvashat >>

 

Forrás: Bankmonitor

A címlapkép illusztráció (Thinkstock)

Mai nap hírei

A spanyol sajtó nekiesett Eden Hazardnak

promotions.hu4 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu5 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu5 órája

Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta

gsmring.hu6 órája

Orbán Viktor elárulta, mikorra várható a korlátozások feloldása

life.hu7 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu8 órája

Ints búcsút a szemüveg bepárásodásának!

szimpatika.hu10 órája

Hugh Grant egy nagyon fura sztorit osztott meg George Clooney-ról

joy.hu11 órája