Bejelentették a nyári nyugdíjemelés lehetséges mértékét

Startlap - Startlap
A kormány néhány hete azt közölte, az inflációkövető nyugdíjemelést ebben az évben is garantálják. Délelőtti hírösszefoglaló.

Bejelentették a nyári nyugdíjemelés lehetséges mértékét

Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb nyugdíjemelés követheti, közölte Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn. Azt is elárulta, mekkora. Ide kattints.

Indulhat a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben

Az Európai Bizottság szerdán hagyhatja jóvá a jogállamisági eljárás elindítását Magyarországgal szemben, írja a Népszava. A lap úgy tudja, Johannes Hahn költségvetési biztos még aznap el fogja küldeni az erről szóló hivatalos írásbeli értesítést a magyar kormány illetékeseinek. Részletek.

Lavrov megfenyegette a NATO-tagállamokat

A németek is beleállnak, küldik a tankokat Ukrajnának; 40 ország egyeztetett az Ukrajnának nyújtott katonai támogatásról; már 15 ezer katonát vesztettek az oroszok a britek szerint; az oroszok jobban fognak figyelni a szabotázsakciókra. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Egy magyar miniszter sem fogadta az ukrán nagykövetet a háború kezdete óta

MTI/Mónus Márton

A február óta zajló háború kezdete óta egyetlen kormánytag sem fogadta Ukrajna budapesti nagykövetét. Ljubov Nepop nagykövet a Partizán hétfő esti műsorában beszélt az elmúlt hónapok történéseiről és magyar választási kampányról. A részletekért ide kattints.

L. Simon László bocsánatot kért édesanyja háziorvosától

Szerinte brutális gyűlöletcunami indult ellene, nem gondolta, hogy ennyi “irigység, harag és gyűlölet van az emberek egy részében”. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója szerint pontosan ismeri a valós helyzetet, azzal a baloldal nincs tisztában. L. Simon László “egy dolgot sajnál” csak az azóta törölt posztjával kapcsolatban. Innen kiderül.

Dunába zuhant egy 18 éves lány a Margit hídról

Dunába zuhant egy 18 éves lány hétfőn késő este a Margit hídról. A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy este fél 11 előtt öt perccel kaptak bejelentést a budapesti vízirendőrök, hogy valaki a hídról a folyóba esett. Részletek.

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiderült, mennyit kapnak egy hét munkáért a napközis Erzsébet-táborokban dolgozó pedagógusok

MTI Fotó: Illyés Tibor

A szakszervezet szerint a napokban több tízezer pedagógus kapott emailt az Erzsébet-táborokat közpénzből szervező magánalapítványtól. A levélből megtudhatták, mennyit ér egy „elkötelezett pedagógus, nevelő” egy heti munkája. Bővebben.

Elon Musk megvásárolta a Twittert

Új funkciókkal akarom jobbá tenni a Twittert, mint valaha, a nyílt forráskódú algoritmusokkal növelném a bizalmat, győzném le a spam botokat és azonosítanám az összes embert

– közölte a bejelentésről szóló közleményben Musk. Ha kíváncsi vagy, mennyit fizetett a cégért, ebből a cikkből megtudhatod.

Italforgalmazó csődje: a kormánynak kell lépnie

Palkovics segítségét kérik a borászok, akiknek milliókkal tartozik az egyik legnagyobb italforgalmazó. Az Ital Magyarország Kft. egyik korábbi dolgozója pedig pert nyert a céggel szemben: a bíróság kimondta, hogy jogellenesen bocsátották el. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Sok eső jut a hét közepére

Változékony, gyakran csapadékos időjárás várható a következő napokban is. Szárazabb, naposabb időre majd csak péntektől számíthatunk. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz...

képcím

Rossi: Szégyelltem a csapatom játékát