Beismerték: kevesebb pénzt kapnak az idősek

Startlap - Startlap
Egy kormánydokumentum szerint egyre kisebb rész jut az időseknek az államkasszából. Hírösszefoglaló.

Egyre kisebb rész jut nyugdíjra az államkasszából

Magyarország gazdasági helyzetjelentését minden évben elküldi az Európai Uniónak, az Mfor.hu azt nézte meg, hogy a kormány milyen számokat és előrejelzéseket közölt Brüsszellel. A lap szerint a dokumentumból kiderül, hogy a GDP-hez mérten kisebb lett az állam ráfordítása az idősek ellátására az elmúlt négy évben, a következő években még kisebb lesz az ilyen típusú kiadások aránya. A részleteket itt találod.

Nem elég drága a benzin? A kormány felsrófolja!

Már megindultak felfelé az üzemanyagárak, de ezt a trendet nálunk később erősítheti az is, hogy a kormány különadóval sújtja a töltőállomásokat. Azt az ágazatot, amelyet alaposan megtépáz a járvány. Szinte biztosak lehetünk abban is, hogy július 1-jétől a jövedéki adó is magasabb lesz. Közben az olajárak is újra emelkednek. Vagy nem. Részletek.

Évek alatt spórolt pénzek lophatók el ezzel a csalási formával

A SIM-cserés csalások száma az elmúlt évek során hatalmasat ugrott, ne higgyük, hogy ezek minket nem érhetnek el. Ez ugyan összetettebb módszer, de a koronavírusos járvány idején megszaporodott adathalász-támadások hozzásegíthetik a szélhámosokat ahhoz, hogy kellő mennyiségű információt kalapozzanak össze tőlünk a megszemélyesítésünkhöz, így hozzáférve a bankszámlánkhoz. Ha érdekel, pontosan hogyan szedik rá az embert, és hogyan védekezhetünk a csalók ellen, olvasd el ezt a cikket.

Így alakult a magyarországi koronavírusos fertőzöttek és halottak száma az elmúlt 24 órában

MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több ember meghalt a betegség következtében. A friss, hivatalos hazai koronavírusos statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Koronavírus-járvány: nagyot zuhant a súlyos balesetek száma

Negyven százalékkel kevesebb súlyos balesethez vonultak ki a tűzoltók áprilisban az egy évvel korábbihoz képest. A sérültek száma 33 százalékkal csökkent, a halottaké viszont – a kisebb forgalom ellenére – szinte semennyit. Kevesebb a baleset, de durvábbak? A részletekért ide kattints.

Vidéken így változnak az idősávok, nyitnak a piacok

Több vidéki településen a héten újranyitnak a piacok és vásárok, helyenként változik a 65 éven felüliek számára meghatározott vásárlási idő. Az arc eltakarása természetesen mindenki számára kötelező. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Lista a vidéken újranyitó kirándulóhelyekről

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva több vidéki településen már újranyithatnak szabadidőközpontok, parkok, de a biztonsági előírások továbbra is érvényesek, sok helyen a hétvégén is lesznek még korlátozások kirándulóhelyeken. Íme a lista.

Megnyitják a határokat a mezőgazdasági vendégmunkások előtt

Getty Images

Szerdán éjszaka a Magyar Közlönybe megjelent egy friss rendeletmódosítás, amely szerint a szomszédos államok állampolgáraira vonatkozóan azok esetében, akik az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából utaznak be, az országos rendőrfőkapitány új szabályokat hozhat. A rendelettel egyidőben meg is jelent az országos rendőrfőkapitány határozata a témában, amit ebből a cikkből ismerhetsz meg.

Kistafíroztuk a BMW-t, óriásit bukhatunk rajta

Szerdán bejelentették, a BMW egy évvel elhalasztja debreceni üzeme építését. A Népszava a projektre rálátó, névtelenséget kérő helyi forrásai alapján arról ír, hogy katasztrofális következményei lehetnek annak, ha a BMW hosszú távon is elállna gyár megépítésétől. Az ügy részleteiről ebben a cikkben számolnak be. 

Időjárás: nagyon nem várjuk a hétfőt

A csütörtök még szeles idővel telik, majd két napra csillapodik a légmozgás, és a hőmérsékletekre sem lehet panaszunk. A hétfő viszont markáns változást hoz, és egyáltalán nem örülünk neki. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...

képcím

Járdára hajtott két autó Debrecenben, egy gyalogos meghalt