Kiemelt Hírek 2020. január 07.

Bankolás: ismét a kispénzűeken csattan az ostor

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 07.
A pénzintézetek nem fogadták meg az MNB javaslatát, amit a kevésbé tehetősek pénztárcája bánhat. Reggeli hírösszefoglaló.

Nem fogadták meg a bankok Matolcsyék javaslatát: azok szívják meg, akiknek kevesebb a pénze

Március 2-án indul az azonnali fizetés a bankokban, melyhez kapcsolódóan a jegybank szerette volna, ha változtatnak a kondíciós listáikon a pénzintézetek. Erre nem került sor, és mindezt a kevésbé tehetősek pénztárcája bánja majd. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Csatornaszagot éreztek műtét közben a budaörsi rendelőben elfuserált szemműtéten átesett betegek

Durva részleteket mesélt egy 69 éves nő, aki egyike volt annak a 12 szemészeti betegnek, akiket újra kellett operálni, miután a budaörsi rendelőben a higiénés szabályok megszegésének következtében komoly komplikációik lettek decemberben. A beteg beszámolóját erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Ilyen lesz az új Nemzeti Alaptanterv

Cáfolta az új Nemzeti alaptanterv (NAT) munkálatainak elakadásáról szóló híreket az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca jelezte, hogy őszre biztosan bevezetik az új NAT-ot, az erről szóló végleges dokumentum már kiadás alatt van. A minisztérium elmagyarázta a késlekedés okát, és több dolog kiderült az új tantervről. Milyen lesz az új NAT? Innen kiderül.

Dunaújvárosban a Fidesz nem indít jelöltet az időközi választáson

Rég nem volt példa arra, hogy kormánypárti jelölt nélkül induljon egy országgyűlési mandátum sorsát eldöntő választás, a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti voksoláson mégis így lesz. A városban komoly zavar van a Fideszben, ami már december végén is egyértelmű volt.

Milliókat fizetett a fővárosi önkormányzat, hogy kiderítse, a parkokban sétálnak és másokkal találkoznak az emberek

Fotó: Athanasios Gioumpasis/Getty Images

Budapest előző vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt. a budaörsi Fidesz volt elnöke, Nagy Sándor András számára hatmillió forintot fizetett ki egy tanulmányért, amiben fájdalmasan tanulságos felfedezéseket sikerült tenni az emberek parkhasználati szokásairól. Ha kíváncsi vagy a kutatás izgalmas eredményeire, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ha drága ékszert vásárolsz, ezentúl igazolni kell, miből futja rá

A héten módosulnak a pénzmosásról szóló szabályok, ami a nemesfémmel vagy az ezekből készült tárgyakkal kereskedőket is érinti. A változásról részletesen ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kivérezteti az állam a magánkézben maradt meddőségi központokat 

Karácsony előtt hat meddőségi központ megvásárlását jelentette be a kormány. Nyereséges intézményekről van szó, mégis megváltak tőlük: a tulajdonosoknak nem volt más választása. Azok, akik nem adták be a derekukat, várhatóan nem fogják túlélni az állam nyomulását. Miként kényszerítették ki a nyereséges vállalkozások eladását? Hogyan szorítják ki a többi piaci szereplőt? Lesz elég szakorvos az immár állami tulajdonú intézetekben a növekvő betegforgalom ellátására? Erről szól ez a cikk.

Órák alatt égett hamuvá Melindáék élete Ausztráliában

A hónapok óta tomboló erdő- és bozóttüzek sosem látott pusztítást okoztak a kontinensen. A borzalmas állapotokról ebben a cikkben egy ott élő magyar, Melinda mesél, akinek párjával együtt egy héttel ezelőtt másfél órája volt arra, hogy elhagyja otthonát, amit teljesen felperzseltek a lángok.

Pécsett meglett a következménye a kormánypárti vereségnek: Csizi Péter helyére a templomi VIP-padsoros fideszes kerül

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Csizi Péter az utóbbi évek egyik legnagyobb politikai vesztese a Fideszben: az egyéni körzetében elbukta a választást, majd ugyan többször is bekerülhetett volna a parlamentbe, de a megüresedett listás helyek kiosztásánál se törődtek vele. A politikai bukás ugyanakkor nem jelent anyagi csődöt, sőt: Csizit elég bőkezűen kompenzálták egy új pozícióval. És most már az utódja is megvan, méghozzá Őri László személyében. Részletek itt.

A szokásosnál enyhébb időre van kilátás

A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon