Balog Zoltán szerint a járvány fordított minket szembe egymással

Startlap - Startlap
Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szombaton az M1 Ma reggel című műsorában adott interjút. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán[/caption]

Balog Zoltán szerint a járvány fordított minket szembe egymással

Szellemi és kulturális küzdelem zajlik a világban, de ha megtartjuk a hitünket, a hitünk megtart minket – mondta Balog Zoltán az M1-en. Bővebben

Ausztria egykor legfiatalabb, bukott kancellárja jól fizető állást kapott

MTI/EPA/Christian Bruna

Októberben kellett lemondania Sebastian Kurznak, miután egy korrupciós ügy gyakorlatilag ellehetetlenítette politikai pályáját. Nem kellett túlzottan sokáig munkahelyet keresgélnie, mivel a kaliforniai Szilícium-völgyből jött egy visszautasíthatatlan ajánlat, amit sajtóértesülések szerint elfogadott. Hogy milyen kemény összeget is markolhat fel a magánszektorban az egykori osztrák kancellár, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Földrengés volt Svájcban, Szlovéniában

Kisebb földrengés rázta meg Svájcot szombat reggel, ahogyan Szlovéniát is. Utóbbit egy magyar földrengésmérő állomás is érzékelte. Részletek

Jön a nulla eurós magyar bankjegy

Nem hamisítványról van szó, a papírpénz valóban létezik, de nem vehető érte semmi sem gyakorlatilag. Ez persze nem azt jelenti, hogy ingyen lehet hozzájutni. A különös pénzről ez a cikk számol be. 

Elindult az emberiség valaha volt legjobb űrteleszkópja a kozmosz meghódítására 

Többszöri halasztás után szombaton sikeresen felbocsátották a James Webb-űrteleszkópot az Európai Űrügynökségnek (ESA) a Francia Guyana-i Kourouban lévő indítóállomásáról. Hogy miért is elképesztő ez a vállalkozás, arról itt lehet többet megtudni. 

Kirámolta a gyorsbüfét, menet közben még a betérő vendégeket is kiszolgálta

S. Róbert még október tájékán került a rendőrség látókörébe, amikor egy éjszaka kiemelte egy XXII. kerületi gyorsétterem ablakát a helyéről, majd az üzletbe bemászott, és onnan pénzt és egy mobiltelefont lopott el. Azóta már előállították a XXII. kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és az is kiderült, mintegy 10 helyen követett el betörést. A legfurcsább az egészben, hogy volt ahol betérő vendégeket is kiszolgált. Részletek

Így lett a tudomány hőse Karikó Katalin

Karikó Katalin neve az elmúlt időszakban világszerte ismertté vált. Bár Nobel-díjat egyelőre nem kapott, így is a tudományos élet egyik főszereplője volt 2021-ben. Mutatjuk, miként is jutott el idáig. 

A holland miniszterelnök elismerte, hogy hibákat követtek el a védekezésben

Mark Rutte holland miniszterelnök pénteken, a Telegraaf című holland napilapnak adott interjúban elismerte, hogy kormánya hibákat követett el a koronavírus elleni védekezés stratégiájában. Bővebben

Enyhülhet az orosz-ukrán feszültség

Több mint tízezer orosz katona tér vissza az Ukrajna közelében tartott egy hónapos hadgyakorlat után az állandó támaszpontjára – jelentette az Interfax orosz hírügynökség az orosz hadseregre hivatkozva. Az ügy hátteréről ez a cikk számol be.

Ferenc pápa karácsonyi beszédében a párbeszédet szorgalmazta bezárkózás helyett

MTI/AP/Gregorio Borgia

Az egyházfő a pandémia okozta bezárkózás helyett párbeszédet, egymásra figyelést és közös cselekvést szorgalmazott a társadalomban éppúgy mint a nemzetközi politikai konfliktusok megoldásában. Hogy miről is beszélt még a pápa húszezer ember előtt, az ide kattintva fog kiderülni. 

Ez is érdekelhet

képcím

Véget ért a hollandiai túszdráma - Fotók

képcím

A Spar vezére szerint Orbán "zaklatja" őket, Svájcba...

képcím

Öt nőt öltek meg Bécsben egy nap alatt - A hét hírei képekben