Jövőre drágábban fogunk horgászni a Balatonnál

Startlap - Startlap
Kilenc év után változtattak a balatoni horgászjegyek árán. Hírösszefoglaló.

Emelkedik a balatoni horgászjegyek ára

Kilenc éve nem változtattak a balatoni horgászjegyek árán, ezért a szakemberek elérkezettnek látták az időt, hogy megemeljék az árakat. Ennek köszönhetően jövőre már drágábban fogunk horgászni a magyar tengeren. Ha érdekel, mennyivel emelték a tarifát, ebből a cikkből kiderül.

Lezárják az új Puskás Aréna környékét

Puskás Aréna Budapest stadion futball
A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkõzéssel avatják fel november 15-én. (MTI/KKBK)

Péntek délután 65 ezer ember követi a helyszínen az új Puskás Aréna nyitómérkőzését. Hogyan érdemes érkezni, hol lehet parkolni, ha mégis autóval jönne valaki, hol kell leszállni a tömegközlekedésről az egyes bejáratokhoz, mit lehet bevinni, hová lehet menni, ha problémás jegyhelyzet adódik, és egyáltalán mire kell még figyelni? Ebből a cikkből kiderül. Itt pedig megnézheted, ahogy Európa legsportosabb miniszterelnöke a Karmelita erkélyéről egyenesen a Puskás Stadion lelátójára bikázza a labdát.

A Quaestor-botrány kétes figurája a fideszes Simonka György intézője volt

Különös szereplő köti össze Magyarország történetének legnagyobb pénzügyi csalását, a 250 milliárd forintos mínusszal végződő Quaestor-botrányt és a költségvetési csalással vádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ügyét. Ha érdekel, kiről van szó, és hogyan sikerült megúsznia mindkét ügyet, a lenti cikkből kiderül.

Így áll bosszút a kormány az ellenzéki városokon

Eredményt hirdettek a hónapokkal ezelőtt kiírt múzeumi pályázatokon. A Magyar Hang azt írja, hogy az eredményeken visszatükröződni látszanak az önkormányzati választás eredményei. Az alábbi cikkből megtudhatod, mekkora összeget kaptak a fideszes önkormányzatok és mekkorát az ellenzékiek.

Megérte 1 euróért házat venni Olaszországban?

euró ingatlan
iStock

Túl szépnek hangzott, hogy igaz legyen: vásárolni egy új házat, és vele együtt feltételezhetően egy új életet a napsütötte olasz vidéken mindössze egy euróért, valamivel több mint 300 forintért. De vásárolt végül egyáltalán valaki? És ha igen, mi történt utána? Akadtak nyelvi problémáik? Pénznyelővé vált a ház? A dolce vita életérzés gyorsan a múlté lett, vagy vígan élik az életüket? A lenti cikkből minden kérdésre választ kapsz.

Gond van az autóipari foglalkoztatással

Ember legyen a talpán, aki átlátja, mi történik éppen a magyar autóiparban. Győr-Moson-Sopron megyében ugyan dübörög a járműipar termelése, a legnagyobb cégek létszáma mégis fogyni kezdett. Országosan a rendelésállomány is apad. A furcsa jelenségre az alábbi cikkben keresik a magyarázatot.

Félmilliárd forint kifizetetlen számlát hagyott hátra a Fidesz Egerben

Egert is elérte az ellenzéki előretörés október 13-án, az addig fideszes többségű hevesi megyeszékhelyen a jobbikos Mirkóczki Ádám lett a polgármester. A választást követő első hónap után tegnap Mirkóczki sajtótájékoztatót hívott össze, ahol a korábbi fideszes városvezetés terhes örökségéről beszélt. Itt a beszámoló Eger aggasztó pénzügyi helyzetéről.

Hogyan lesz új polgármester Győrben?

Győr polgármester-választás
MTI/Krizsán Csaba

Két lehetőség áll az ellenzéki pártok előtt Győrben: az egyik az előválasztás, a másik egy köztiszteletben álló személy kiválasztása. Ha érdekel, hol tart az egyeztetésben az ellenzék, olvasd el a lenti cikket.

Kitüntették Soros Györgyöt

Bécsben, a CEU megnyitója előtt. A bécsi főpolgármester szerint jó, hogy az egyetem náluk nyitja meg a kapuit. Részletek ebben a cikkben.

Tavaszi hétvége ígérkezik, akár 20 fokot is mutathatnak a hőmérők

Szombaton főleg a Dunától keletre lehet részünk napsütésben, nyugat felé borongós égboltra és helyenként esőre számíthatunk. Vasárnap délután ered el az eső ismét nyugaton, ezt megelőzően ott is kisüthet a nap. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Drámai csatában győzte le az olaszokat a férfi...

képcím

Tévedésből kapott több ezer eurós vízszámlát, rosszul lett...