Bajnai szerint ’három nagy baja van az Európai Uniónak’

’Félig elkészült, félszívű reformokról’ beszélt a volt miniszterelnök.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-03 14:13

MTI Fotó: Ujvári Sándor

„Három nagy baja van az Európai Uniónak”, amelyekben az a közös, hogy mind „félig elkészült, félszívű reformok eredményei” – mondta Bajnai Gordon a European Policy Centre videójában. A volt magyar miniszterelnök a következő problémákat sorolta fel: 

  • az első a monetáris unió (tehát az euró bevezetése) a szoros fiskális unió bevezetés nélkül;
  • a második a belső határok nélküli Európa megteremtése a külső határok védelme nélkül;
  • a harmadik pedig az, hogy a közös európai külpolitikát és külső kereskedelmi politikát közös védelmi és biztonsági politika nélkül hozták létre.

Az azonnali.hu emlékeztet, hogy a videó a New Pact for Europe-projekt része, amelynek célja, hogy javaslatokat tegyen az EU reformjára, hogy az meg tudja oldani a különböző, előtte álló kríziseket.

Bajnai Gordon a projekt tanácsadó testületének tagja, amelynek elnöke egyébként Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke.

Gordon Bajnai “Europe has 3 major problems” part3

“Europe has 3 major problems” explains former Hungarian PM Gordon Bajnai, 🤔🇪🇺Third one, “we have a #European foreign policy and foreign trade community without a joint security and defense policy”Watch the video📱 http://bit.ly/NPE_video Read the report 📑 http://bit.ly/NPE_report#ReenergiseEU27

Közzétette: European Policy Centre – 2018. november 29., csütörtök