Olyan díjat kapott a Bagi-Nacsa páros, amiért annak idején még Hofi is köszönetet mondott

Startlap - Startlap
Kiderült, hogyan keletkezett a MOM Sportközpontban a halálos tűz. Egy 15 éves magyar fiú meghalt a tusnádfürdői wellnessközpontban. Két másik kilátó mellé, az omlásveszélyes löszfalra húznának fel egy levegőbe kinyúló, üvegpadlós kilátót Fonyódon. Hírösszefoglaló.

Bagi Iván és Nacsa Olivér kapták a közmédia Karinthy-gyűrűjét

Kedden átadták a Rádiókabaréban és a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket elismerő Karinthy-gyűrűket. Úgy tűnik, az elismerésben idén a kormányközeli humort részesítették: Bagi Ivánt és Nacsa Olivért díjazták. Innen megtudhatsz további információkat az eseményről és a kitüntetésről, valamint megnézheted, hogyan tapsol Baginak és Nacsának Korda György.

Kiderült, kik okozták a MOM Sportközpont tetején a hétfő esti halálos tüzet

Hétfő este kigyulladt egy kis faház a MOM Sportközpont tetején, amelynek következtében egy 8 éves kislány meghalt. A rendőrség közleményében – melyet itt találsz – beszámolt arról, hogy mi okozta a tragédiát.

Már nem tudták újraéleszteni a 15 éves magyar fiút, miután kihúzták a tusnádfürdői wellnesközpont medencéjéből

Egy 15 éves magyar fiú hétfő délután életét vesztette a tusnádfürdői wellnesközpont medencéjében. Az esetről részletesen itt olvashatsz.

Két másik kilátó mellé, az omlásveszélyes löszfalra húznának fel egy levegőbe kinyúló, üvegpadlós kilátót Fonyódon

Naplemente a fonyódi magaspartról fotózva 2018. június 3-án este.
(MTI Fotó: Varga György)

A napokban a szezon közepén is dübörgő strandfelújítások miatt kerültek a figyelem középpontjába a balatoni települések, Fonyódon azonban van egy olyan beruházás, ami még ennél is jóval több kérdést vet fel. A tervek szerint ugyanis a helyiek által csak löszfalnak nevezett, omlásveszéllyel sújtott magaspartnak a tetejére akarnak felépíteni egy üveg aljzatú kilátót. Két másik kilátó szomszédságába. Mi a gond a löszfallal, kinek az ötlete volt a megkérdőjelezhető projekt, és mit gondolnak a helyiek a tervről?Ebből a cikkből minden kiderül.

Komikumba fulladt, ahogy a rendőrök kivezették Budaházy Eddát egy melegjogi rendezvényről

Forrás: YouTube/ Mérce

Az Auróra közösségi házban a militáns szélsőjobboldali Budaházy György testvére, Budaházy Edda vezetésével egy tiltakozó csoport próbálta megzavarni a Budapest Pride egyik rendezvényét. A szervezők a házirendre hivatkozva rendőri segítséget kértek az eltávolításukhoz. Az intézkedés végül igen komikusra sikerült. Ha érdekelnek a részletek, akkor itt elégítheted ki a kíváncsiságodat, ahol egy videót is találsz az eseményekről.

Véletlenül rájöttek, hogy Magyarország közepe máshol van, mint ahogy eddig mindenki tudni vélte

Magyarország földrajzi középpontját Pusztavacs határában egy nyolcszög alakú, 11 méter magas, impozáns jeltorony hirdeti, ami a turisták kedvelt célpontjává vált. Többek szerint a valódi középpont innen 3200 méterre, egy laktanya területén található, ott azonban értelemszerűen nem lehetne emlékhelyet kialakítani. Na most teljesen véletlenül Dr. Telbisz Tamást, az ELTE TTK Természetföldrajzi Tanszékének docense révén fény derült arra, hogy mindkét fenti állítás téves.

Hol van a mi kis közép-európai országunk valódi középpontja? Hogy derült ki, hogy mindenki tévedett Hol volt a történelmi Magyarország közepe? És miért olyan érdekes ez az egész téma? Ezekre a fontos kérdésekre erre a linkre kattintva kaphatsz válaszokat.

“Orbán Viktor hadat üzent mindenkinek, aki most él, aki most születik”

Öt nappal ezelőtt Magyarország a csehekkel és a lengyelekkel egyetemben megvétózta az EU által 2050-re kitűzött karbonsemlegesség célját. Orbán Viktor a rezsi és az atomenergia miatt mondott nemet a klímacélra. Szél Bernadett blogján pontról pontra cáfolta azokat az érveket, amelyekkel a miniszterelnök indokolta döntését. A független képviselő érvelését ide kattintva ismerheted meg.

Rossz hír az özvegyi nyugdíj jogosultjainak – a szakértő elmagyarázta, miből és mennyit vonhat le a végrehajtó

Egy olvasói kérdés nyomán Takács László nyugdíjszakértő ebben a cikkben elmagyarázta, milyen mértékben és milyen típusú követelések vonhatók le a nyugellátásokból, valamint kifejtette, mely járandóságok mentesek a végrehajtás alól. A válasznak nem fognak örülni a nyugdíjasok.

Egy 13 éves lengyel kislány komolyabban veszi a klímaváltozás halálos fenyegetését, mint az országának kormánya

Forrás: YouTube/ Jaap Arriens

Ahogy már említettük, a magyar kormány mellett Lengyelország is úgy érezte, hogy nem is olyan fontos az a közelgő világvége, és nyugodtan nemet mondhatnak az Európai Unió klímacéljára. Egy 13 éves lengyel kislány, Inga Zasowska azonban nem támogatja a döntést, olyannyira, hogy nyári szünetét nem kímélve, a kánikulával nem törődve, korát meghazudtoló hősiességgel áll ki a bolygóért. A kislány elszánt, példamutató akciójáról itt írnak bővebben, ahol egy videót is találsz Ingáról.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...