Azzal fenyegették a Koppenhágában tüntető magyarokat, hogy kamionnal beléjük hajtanak

Startlap - Startlap
Szerencsére Dániában elég komolyan veszik az ilyeneket, ezért fegyveres rendőrök őrizték a csoportot.

Több külföldi helyszínen csatlakoztak a külhoni magyarok a jelenleg zajló túlóratörvény ellenes demonstrációkhoz, így például a koppenhágai magyar nagykövetségnél is szerveztek egy szimpátiatüntetést, majd keddre ismét meghirdetett egy újabb gyülekezést. A demonstrációt a Momentum dániai alapszervezete rendezte, amelynek egyik tagja, Fehértavi Szonja 24.hu-nak arról számolt be: egy ismeretlen férfi durván megfenyegette a tüntetőket.

Fehértavi elmondásai szerint a magyar nyelvű üzenetben az állt, hogy ha kedden kimennek a nagykövetség elé, akkor kollégája beléjük hajt egy kamionnal, ezért maradjanak csak otthon.

A szervező a fenyegetést rögtön jelentette a rendőrségen, akik a helyszínre vonultak, és fegyveres erőik őrizték a tüntető csoportot, amíg ők felolvasták az öt pontot, amit a magyar közmédiában szerettek volna beolvasni az itthoni demonstrálók

Fotó: Fehértavi Szonja

Szerencsére sokan jogállamban élünk, ahol az ilyesmit igenis komolyan veszik, és érdemben foglalkozik vele a rendőrség. Dánia egy szabad, demokratikus ország, ahol a korrupció brutál alacsony, és alapjában véve az emberek igyekeznek tisztelni más szabadságjogait, mint például a gyülekezési jogot is

– fogalmazott Fehértavi Szonja, aki szerint mindegy, hogy valaki ellenzéki vagy kormánypárti, “más bántalmazásával nem viccelünk”.

Minden emberi élet értékes és vigyáznunk kell egymásra. Pláne mi magyarok, csak 10 millióan vagyunk ezen a szép kis bolygón.

 

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor másik lánya is saját céget alapított

képcím

Vörös riasztást adtak ki ónos eső miatt