Azt hitték, csak egy torokgyulladás: leukémiás a DVSC 14 éves focistája

Áront azóta édesapja ápolja reggeltől estig, ami miatt valószínűleg hamarosan elveszíti az állását.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-25 14:33

Fotó: iStock

A Debreceni Vasutas Sport Klub (DVSC) weboldalán számolt be Vietorisz Áron betegségéről, aki az előző szezonban a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es korosztályának játékosa volt. A kisfiúnál karácsony után egy nappal leukémiát diagnosztizáltak, családja pedig a nyilvánosság segítségét kéri a kezelés finanszírozásához.

Áronék egy kis panellakásban élnek, ahol jelenleg édesapja gondozza reggeltől estig a gyermeket. Emiatt hamarosan elveszítheti munkáját, viszont a 14 éves fiú számára szükséges steril szoba létrehozása jelentős befektetéssel jár. Áron édesapjának beszámolója szerint december elején vírusos torokgyulladást kapott el a fiú, majd mivel a láza nem akart múlni, vérvételre vitték.

Ott kiderült, hogy alacsony a fehérvérsejtszáma. Ezután kerültünk a hematológiára, ahol vírusfertőzésre gyanakodtak, sűrű kontroll alatt tartották. Állapota nem javult, emiatt csontvelő-biopsziát végeztek december 21-én, ekkor az orvos már sejtette, hogy súlyosabb a probléma. December 27-én megismételték a mintavételt, és sajnos egyértelművé vált, hogy Áron leukémiás, a betegség ALL fajtája alakult ki nála. Aznap el is kezdték kezelni, és azóta is kemoterápián van

– fogalmazott levelében az édesapa.

A családnak a DVSC-vel szoros kapcsolatban álló Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül lehet segíteni a következő számlaszámon: 11993001-02325172-10000001. Fontos, hogy a közlemény rovatban fel kell tüntetni az Áron szót.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu11 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája