Az USA felmondta a 79-es magyar-amerikai adómegállapodást

Startlap - Startlap
Az amerikai pénzügyminisztérium szerint a globális minimumadó elfogadása javítana a helyzeten. Varga Mihály úgy érzi, nyomást akarnak gyakorolni ránk. Esti hírösszefoglaló.

Az USA felmondta a 79-es magyar-amerikai adómegállapodást

Az Egyesült Államok felmondta az 1979-es amerikai-magyar adóegyezményt, mert a magyar kormány megvétózta a globális minimumadó európai elfogadását. Részletek. Varga Mihály válaszát az USA döntésére itt olvashatod.

Kemenesi: Közelít a nyári Covid, beltéren is indokolt a maszkviselés

Magyarországot is fenyegeti a nyári Covid-hullám, hagytuk a járványt megszaladni: a szakértő szerint a harmadik (veszélyeztetetteknél negyedik) oltások mellett már most javasolt a beltéri maszkhasználat is. Bővebben.

Ősztől nagy változás jön a Magyar Postánál

Várhatóan az ősz elejétől üzemeli be a Magyar Posta új csomagautomatáit, amelyekből az elsőt pénteken helyezték ki a II. kerületben. Részletek.

Meghalt Törőcsik András, az Újpest legendája

Érdeklődők a Táncolj Törő-Gyógyulj Törő! című kiállítás sajtóbemutatóján az újpesti Károlyi Galériában 2014. augusztus 28-án. Az Újpesti Dózsa legendás csatárának relikviáiból, személyes tárgyaiból, fotóiból összeállított tárlat augusztus 30-án nyílik. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Hatvanhét éves korában meghalt Törőcsik András, az Újpesti Dózsa korábbi 45-szörös válogatott labdarúgója. A legendás sportoló halálának körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Ezen a linken kilenc történetet olvashatsz a kitűnő 9-esről, Törőcsikről, Hegyi Iván tollából.

“Isten veled, Törő!” – így búcsúznak az újpesti legendától a klubok és egykori játékosok. Ide kattints.

Ukrán katonákat képeznek ki Nagy-Britanniában

Rabokat sorozhatnak be az oroszok és szándékosan pusztíthatják a termést; az Ukrajnai Zsidó Közösségek Szövetségének rabbija levélben köszönte meg Orbánnak a segítséget; Ferenc pápa találkozik Kirill pátriárkával, és lehet, hogy Ukrajnába is elutazik; a német kereskedelmi kamara szerint gáz nélkül gáz lesz. Az orosz-ukrán háború percről percre itt.

Parragh László részleteket árult el arról, milyen katát szeretne

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pár dolgot elárult arról a Magyar Nemzetnek, hogy milyen változásokat szeretnének a kisadózók tételes adójával kapcsolatban. 6 pontban foglalja össze ez a cikk.

Elismerte a japán rendőrség, hogy hibáztak a volt kormányfő meggyilkolásánál

Tagadhatatlan hiányosságok voltak a Narában egy választási nagygyűlésen agyonlőtt Abe Sindzó volt japán kormányfő biztonsága érdekében meghozott intézkedésekben – ismerte be szombaton a helyi rendőrség vezetője, aki vizsgálatot ígért az ügyben. Bővebben.

Capitolium ostroma: gyűlik az anyag Trump ellen

Egy szenátusi bizottság sorra hallgatja meg a fehér házi alkalmazottakat és egykori kormánytagokat, hogy kiderüljön, Donald Trump felelős volt-e a Capitolium 2021. januári ostromáért. Ha elegendő információ gyűlik össze, akár hivatalos nyomozás is indulhat Trump ellen, aki azt fontolgatja, hogy 2024-ben újra elindul az elnöki címért. A 24.hu cikke.

Brutális tömeg utazott a Balatonra

Getty Images

Rekordutasszámot hozott a június 18-ai nyári menetrendváltást követő bő két hét a balatoni vasúti vonalakon. A szezon első két hetében a tó déli partján nőtt nagyobb mértékben az utasforgalom. A pontos számokat ebben a cikkben találod.

Éjjel megette a tűz a BKV egyik csuklós buszát

Porrá égett a BKV FKU-924-es forgalmi rendszámú Volvo 7700A csuklósa, személyi sérülés szerencsére nem történt Kispesten. A lángoló járműről videó is készült, íme.

Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek vasárnap

Az éjszakai óráktól kezdődően már kialakulhatnak zivatarok. Vasárnap napközben elszórtan, de főként délnyugaton és a Tiszától keletre várható zivatar kialakulása. Térképen mutatjuk, ide katt.

 

Címlapkép: ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Varga Mihály bejelentette: nyugdíjemelés várható

képcím

Fotókon a villanypóznába szorult kisrepülő

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin