Az ukrán hírszerzés szerint Putyin nagyon beteg

Startlap - Startlap
Interjút adott egy magas rangú ukrán katonai vezető, aki rendkívül bizakodóan nyilatkozott a harci helyzetről. Továbbá beszélt az orosz elnök problémáiról is. Heti hírösszefoglaló.

Ukrán hírszerzés: Putyin súlyosan beteg 

Kirilo Budanov ukrán vezérőrnagy a Sky News brit hírtévének nyilatkozott a harci helyzetről, amikor kitért Vlagyimir Putyin orosz elnök állapotára is. Részletek.

Olajembargó: Orbán ellenállása miatt halaszthat az EU

A magyar miniszterelnök annak ellenére ellenáll, hogy az ország 2025-ig mentességet kapna az orosz olajra vonatkozó szankciók alól. Orbán Viktor érveinek az olajembargóval szemben gyakorlati alapja sincs, de még történelmileg is pontatlanok. Részletek.

Mutatjuk, mikor jönnek a viharok

A hétvégét még a meleg száraz időjárás fogja jellemezni, azonban a következő hidegfront már egyre közelít, és vihart is hoz magával. Íme

Itt van az ötödik Orbán-kormány névsora

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról. A névsor itt érhető el.

Horvát levéltár: „Orbán úr nyilvánvalóan eltévedt a történelem egy villanásában”

MTI/Fischer Zoltán

A Horvát Állami Levéltár is beszállt abba a mini diplomáciai botrányba, ami Orbán Viktor pénteki rádiónyilatkozata miatt tört ki. Érdemes kattintani, mert mindezt történelmi bizonyítékkal a tarsolyukban tették. Egy horvát étterem Orbán kijelentésére kijelentette, hogy már nem szolgál ki magyarokat. Íme

Novák Katalin bejelentette, kik lesznek az új munkatársai államfőként

A kedden hivatalba lépő új köztársasági elnök jelezte, az új kollégák mellett a Sándor-palota korábbi munkatársaira is számít. Novák Katalin ünnepélyes beiktatására majd csak szombaton kerül sor. További információkért katt ide.

Elzárták az orosz gáz egy részét az ukránok

Kijev korábbi bejelentésének megfelelően szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül az ukrán gázszállító rendszert üzemeltető vállalat adatai szerint. Ukrajna kedden azt mondta: rajta kívül álló okok miatt kénytelen felfüggeszteni a gázszállítást. Részletek.

KSH: Pszichológiai okokból érezzük olyan magasnak az inflációt

Számos olyan pszichológiai tényező létezik, ami megmagyarázza, miért magasabb az egyén által érzékelt infláció, mint a hivatalosan mért. A Központi Statisztikai Hivatal gondolatai itt érhetőek el. 

Nem csak a Pesti TV, de a Pesti Srácok is megszűnhet

MTI/Kovács Attila

A hír Huth Gergely, a csatorna programigazgatója és az oldal főszerkesztője kommentjéből derült ki, amelyet a saját, a Pesti TV megszűnéséről szóló bejegyzéséhez írt. Huth Gergely szerint “a Fidesz nem ért a médiához”. A Pesti TV problémáiról nem először hallani, tavaly szeptemberben már segélykérő levelet tettek közzé, ami aztán hirtelen törlésre került. Az ügyről és annak legfrissebb fejleményeiről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Különös: betiltják az angolgyepet Las Vegasban

Bár talán még viccesen is hangozhat, de sajnos nagyon  szomorú apropója van a gyep betiltásának a szerencsejátékok fővárosában. Íme

 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunyejev

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin közölte a feltételeit az azonnali tűzszünetért

képcím

A hadiállapot végéig Zelenszkij marad Ukrajna elnöke

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...