Az osztrák külügy reagált az Orbán szívrohamát kívánó tévés posztjára

Startlap - Startlap
Karl Pachner, az osztrák közmédia egyik ügyvezető igazgatója Facebook-posztban kívánt szívrohamot Orbán Viktornak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Az osztrák külügy reagált az Orbán szívrohamát kívánó tévés posztjára

Az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) Online ágának vezetője szerda este egy Facebook-bejegyzésben bírálta Orbánt Oroszországhoz való közelségéért. Erre reagált először a magyar, majd az osztrák külügy is. Részletek.

Lerohanhatják a boltokat a magyarok szombaton

Idén pünkösdvasárnap június 5-én, pünkösdhétfő pedig június 6-án van. Utóbbi munkaszüneti nap, tehát háromnapos hosszú hétvége vár ránk. Hogyan lesznek nyitva a boltok? Innen kiderül.

Ukrajna ötöde orosz ellenőrzés alá került

100 napja tart a háború; Luhanszk 90 százaléka orosz kézen; orosz flottagyakorlat kezdődött a Csendes-óceánon; több mint négyezer civil áldozata van a háborúnak; majdnem tízezer ukrán érkezett Magyarországra csütörtökön. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Joe Biden szigorítaná az amerikai fegyvertartást

SAUL LOEB / AFP

A fegyvertartást és -eladást szabályozó amerikai jogszabályok szigorítását kezdeményezte Joe Biden elnök csütörtökön, reagálva arra, hogy a közelmúltban számos fegyveres ámokfutást követtek el az országban. Bővebben.

Ennyiért kampányoltak a fideszes jelöltek – lista

A legtöbben bőven egymillió forint felett költöttek. A legtakarékosabb jelöltnek elég volt 279 ezer forint. A listát itt böngészheted.

Hiába ment el ötmilliárd a kórházi várólista csökkentésre

Azonnali beavatkozásra van szükség a lakosság egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésével kapcsolatban, közölte a Magyar Kórházszövetség konferenciáján Kiss Zsolt. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatójának beszédét ebben a cikkben foglalják össze.

Hol döntik el, ki mehet a Kormányinfóra?

Ismeretlen szempontok mentén, ismeretlen szervezeti egység dönt arról, mely médiumok vehetnek részt a Kormányinfón, így azt sem lehet tudni, hogy az egyik legnagyobb példányszámban értékesített hetilap, a Magyar Hang miért nem mehet az eseményre. A 24.hu cikke.

Medveügy: kiakadt Aszód polgármestere

Megelégelte a hatóságok tétlenségét medveügyben Aszód polgármestere, aki pénteken reggel a város hivatalos Facebook-oldalán kért világos válaszokat a felmerülő kérdésekre az illetékesektől. Íme.

Még több napig mozgolódik a légkör, kitart a zivataros idő

Getty Images

Pénteken, a késő esti óráktól ismét nagy területen alkalmassá válnak a feltételek zivatarok kialakulásához. A nyugalmas, zivatarmentes időre még várnunk kell. A részletes előrejelzést ezen a linken találod.

 

Címlapkép: Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Elfogatóparancs Putyin ellen: Magyarország megvétózta a közös...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...