Az Operaház több művésze kényszerből énekelt Ferenc pápa látogatásakor

Startlap - Startlap
De Erdő Péter bíboros hivatala nem talált ebben kivetnivalót. Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete szeptember óta várta a választ a kérdéseire, miután jelezték, hogy a fellépők egy része csupán a retorzióktól tartva vállalta el a szereplést a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Az Operaház több művésze kényszerből énekelt Ferenc pápa látogatásakor

De Erdő Péter bíboros hivatala nem talált ebben kivetnivalót. Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete szeptember óta várta a választ a kérdéseire, miután jelezték, hogy a fellépők egy része csupán a retorzióktól tartva vállalta el a szereplést a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. A Főegyházmegyei Hivatal végül a budapesti nuncius közbenjárására reagált. Bővebben.

Mennyire lesz sikeres az oltási akcióhét? Megérkeztek az első számok 

Megmondom őszintén, nem kértem időpontot, mert úgy voltam vele, hogy ez kapóra jön, hogy idejön az ember és nem kell időpont

– közölte az Uzsoki Utcai Kórház előtt kígyózó sor egyik tagja, aki arra nem számított, hogy ilyen tömegben kell majd várakoznia. A 444.hu helyszíni riportot készített az oltási akcióhét első lelkes jelentkezőiről, míg a Miniszterelnökség közzétette a kezdőnap adatait. A nagy oltási kampány kvalitatív szemlézését itt, kvantitatív adatait pedig itt olvashatod.

További két megyénkben bukkant fel a madárinfluenza

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai újabb állományokban azonosították az A típusú influenza legveszélyesebbnek tartott, H5N1 altípusát, mintegy 26 ezer állat kerül leölésre a fertőzés miatt. Bővebben.

Kiválasztották az ország karácsonyfáját: egy nemesvámosi ház udvarán találták meg a tökéletes fenyőt

A 18 méteres ezüstfenyőt vasárnap vágták ki a tűzoltók, majd a honvédség és a katasztrófavédelem szállította a termetes növényt a Kossuth térre. A fenyő küldetése itt nem ér véget, vízkereszt után is jó ügyet szolgál majd. Fotók és további részletek itt.

Tömegverekedés tört ki a kecskeméti piacon

police,hu

A román és magyar állampolgárok között kirobbant, napokon át tartó vitába a rendőrségnek kétszer is be kellett avatkoznia, fegyverként pedig többek között egy mankót használtak. Hét ember megsérült és három személyt őrizetbe vettek. És mindez miért? Az árusítóhelyek miatt. Részletek.

43 ezer ludat rémített halálra egy helikopter a tatai Öreg-tónál

A Duna-Ipoly Nemzeti Park feljelentésen gondolkodik, a helyszínen légügyi korlátozás van érvényben. Az esetről felvétel készült. Íme.

Soha még annyi pénz nem ömlött a magyarországi filmgyártásba, mint az idén

Költségvetési szempontból rekordévet zárhat a hazai filmipar, az elmúlt öt évben százmilliárddal növekedett az itthoni filmgyártás költsége. A büdzsé döntő többségét azonban nem a magyar produkciók adják. Részletek.

Kiderült, hogyan retusálják a Lánchíd 13 tonnás kőoroszlánjait: fotók érkeztek a munkálatokról

A felújítás alatt álló építmény hídfőit díszítő szobrokon hónapok óta, elképesztő aprólékossággal dolgoznak a restaurátorok. Arra, hogy az állatok visszatérjenek a megszokott helyükre, még jövő decemberig várni kell, de addig is a szabadban fogják eltölteni az idei telet. Ha kíváncsi vagy, miként történik az izgalmas munka, akkor katt ide a fotókért és a BKK beszámolójáért.

Háztartási robotokat ellenőrzött a fogyasztóvédelem

Aki esetleg nem jönne rá rögtön, miről is lehet szó: a Nemzetközi Robotikai Szövetség adatai szerint a tavaly világszerte eladott 18,5 millió otthoni használatra szánt robot döntő többsége porszívó, ezenkívül az önvezérelt fűnyírók piaca is dübörögni látszik. Ezeket a gépeket tesztelték tehát, kifejezetten jó eredménnyel – ha érdekel, hogy sikerült a vizsgálat, akkor ezt a cikket olvasd el.

Új áruházat nyit az Aldi csütörtökön

Dinendra Haria/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Egy fővárosi bevásárlóközpontban, reggel 7 órakor kezdi meg a működést a diszkontlánc legújabb egysége. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa húsvéti üzenete: soha nem lehet fegyverekkel...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Vége a sztrájnak az Operában