Kiemelt Hírek 2020. április 20.

Az önkormányzat rendelt maszkokat, a katasztrófavédelem a reptéren lefoglalta a szállítmányt

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 20.
Az esetről Pokorni Zoltán polgármester beszélt, aki szerint az önkormányzatok nagyon nehezen jutnak hozzá védőfelszereléshez. A XII. kerület fideszes vezetője szerint ennek érthető okai vannak. Esti hírösszefoglaló.

Az önkormányzat rendelt maszkokat, a katasztrófavédelem a reptéren lefoglalta a szállítmányt

Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere szerint az önkormányzatok nagyon nehezen jutnak hozzá védőfelszereléshez. Pokorni Zoltán egy konkrét esetet is felidézett, amikor hiába rendeltek Vietnámból 5 ezer maszkot, lefoglalta őket a katasztrófavédelem. A polgármester szerint érthető okai vannak a hiánynak. Részletek itt.

“A kétóránkénti ózonos fertőtlenítésről csak azt tudom mondani: az ott töltött négy óra alatt nem láttam ilyesmit” – így telik egy éjszaka a Szent Imre kórház fertőző osztályán

A 24.hu munkatársa vért köhögött, ezért koronavírus-gyanúval a Szent Imre kórházba ment, ahol egy estét töltött a fertőzőosztályon. Erre a linkre kattintva az ő személyes beszámolóját olvashatod.

Karácsony Gergely: A kormány elkezdett hazudni, mint az állat

A főpolgármester az ATV-n beszélt a Pesti úti idősek otthona esetéről. Karácsony Gergely szerint folyamatosan volt orvos az intézményben. Részletek itt.

Bayer Zsolt szerint “felesleges és káros lépés volt” az OORI főigazgatójának kirúgása

Bayer Zsolt a saját magáról elnevezett műsorában értékelte az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) éléről eltávolított főigazgató, Cserháti Péter ügyétRészletek itt.

Itthon Budapesten tartják be leginkább a kijárási korlátozásokat, Romániában már fegyveres erővel kell megfékezni a randalírozókat

Megtartotta hétfői sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Az eseményen tájékoztattak a házi karanténok számáról, a kijárási korlátozások megszegésével kapcsolatos rendőri intézkedésekről. Müller Cecília tiszti főorvos beszámolt az idősotthonokban tapasztalható helyzetről, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, terjed-e a koronavírus vízzel, továbbá szóba került a járvány május 3-ára prognosztizált tetőzése, és az érettségi vizsgák kérdése is. A sajtóeseményen elhangzottakat itt foglalták össze.

Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Mindeközben Romániában már több esetben erővel tudták csak megfékezni a helyi belügyi szervek az ortodox húsvét idején a kijárási korlátozásokat megszegő randalírozókat. Minderről bővebben ide kattintva olvashatsz.

A PDSZ lemondást vagy bocsánatkérést követel Maruzsa Zoltán államtitkártól

Miután a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az érettségi meghiúsítását javasolta a tanároknak a szabadságok koordinált kivételével, Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára egy szélsőbaloldali terrorszervezettel állította párhuzamba a PDSZ-t. Ezt több szakszervezet közös közleményben ítélte el. Mit mondott Maruzsa, és mi áll a közleményben? Innen kiderül.

Újra módosított az üzletei nyitva tartásán a Spar

A boltlánc ezentúl országszerte hosszabb ideig várja a vásárlókat, amelyről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

“Annak a  helikopterútnak, amiről majd lehet szórni pénzt, még az elején vagyunk. Épphogy fölszálltunk. A magyar kormány sokat fog még költeni”

Ebben a cikkben  Lakatos Péterrel, a Videoton társ-vezérigazgatójával beszélgetnek a válságról, annak kezeléséről, és arról, mi jöhet majd utána. Lakatos szerint a kormány óvatos indítása után szinte biztosan számíthatunk újabb mentőcsomagokra, illetve az eddigi tervek módosítására. Az európai ipar nem fog visszatelepülni Kínából, de ez nem is baj, az itteni műkörmösök úgysem akarnak gyári munkások lenni.

A Nemzeti Filmintézet tízezer négyzetméternyi új műtermet vesz a gazdaságvédelmi mentőcsomagból

Míg a legtöbb országban a gazdasági mentőcsomagokból a dolgozók kieső keresetét pótolják, a Nemzeti Filmintézet nem fukarkodnak ennyire ezzel a pénzzel a Magyar Közlöny április 15-én megjelent száma alapján. Részletek itt.

Egy alagúttal hoznák 200 kilométerrel közelebb a horvát tengerpartot

Fotó: Samir Yordamovic/Anadolu Agency/Getty Images

A tervek szerint az Adriai-tengerhez a horvát autópálya helyett egy Bosznián áthaladó négysávos úton utazhatnak majd a magyar turisták, amelynek része egy 10 km-es alagút. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Keresés az oldalon