Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?

Startlap - Startlap
A számok romlanak, Európa szigorít, nálunk nem is tervezik. Az elmúlt két év adatai szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez baj. Délelőtti hírösszefoglaló.

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít – kellene?

Míg több európai ország szigorításokat vezetett be, és a járványgörbék nálunk is ívelnek felfele, nincs szó újabb korlátozó intézkedésekről. A G7 megnézte, hogyan függenek össze a járvány erősségével az óvintézkedések és az átoltottság: úgy tűnik, az oltások számítanak leginkább. Bővebben.

Gattyán György: Mégis, mivel verem én szét az ellenzéket!?

A pornómilliárdos állítja: semmilyen kapcsolata nincs a NER-rel, és a Fidesznek nem volt szerepe abban, hogy politikai tevékenységbe kezdett. Megoldás Mozgalom néven alapított pártjával valóban az ellenzéki összefogással szeretett volna partnerségre lépni, erre azonban már azt mondja, lezárt ügy. Gattyán György interjút adott politikai terveiről, a Fideszről és az ellenzékről. 

Több mint 30 éve nem változott ekkorát a választók pártpreferenciája az USA-ban

A demokrata párt jelentős hátrányba került, a republikánusok rekordméretű előnyben vannak – állítja a Gallup közvélemény-kutató, amely 1991 óta nem mért ekkora ugrást az az amerikaiak politikai hovatartozásában. Részletek.

Koronavírus itthon: 94 beteg hunyt el

MTI/Komka Péter

A kórházban kezeltek száma emelkedett. Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatok. A pontos számokért katt ide.

Olcsóbb behozni a húst Barcelonából, mint a Bácskában megtermelni

A nyolcvanas évek első felében még 10 millió sertést hízlaltak Magyarországon, ez a szám mára 2,5 millióra apadt, és lehet, hogy további 1 millióval csökkenni fog. Az afrikai sertéspestis betörésekor a befolyásos vadászlobbi könnyűszerrel legyűrte a disznólobbit, így nem engedték csökkenteni a vaddisznóállományt. Hová tűnt az a sok disznó? Miért vannak bajban a sertéstenyésztők? Riport Bácskából.

Az emelés után is kevesli az orvosbéreket a MOK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) az ügyeleti díjakkal nem elégedett, az érdekvédelmi szervezet tavaly nyári javaslatuk három pontjára emlékeztetett. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Másfél hónapja nyoma sincs az építkezésnek, ami miatt lezárták az Orbán Viktor hivatalához vezető utat

A Színház utcát, ahol a Miniszterelnökség mellett Rogán Antal hivatala található, teljes hosszában lezárták. Gulyás Gergely azt mondta, 

Építőanyagok lesznek az utcán… építési munkák zajlanak, ezek még inkább élesbe fordulnak a következő hetekben, a bejutást nehéz lesz biztosítani.

Érdemes megnézni, hogy fest most az I. kerületi utca. Fotó.

Kíméletlen pusztítást végeznek a kárókatonák a Balatonnál, a szakemberek tehetetlenek

MTI/Varga György

A nagy kárókatona akkora károkat okoz a halállományban, amelynek nemcsak gazdasági, hanem természetvédelmi jelentősége is van. Az illetékesek rendelkeznek gyérítési engedéllyel, de csak kevés helyszínen, a madarak pedig túl okosak ahhoz, hogy valóban csökkenthessék a számukat. Bővebben.

Végre visszatér a szikrázó napsütés

Egyelőre az ország nagy részén alapvetően derült, száraz időre számíthatunk, aztán csütörtökön újabb hidegfront érkezik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham...