Az Omega menedzsere megerősítette: Kóbor János koronavírusban hunyt el

Startlap - Startlap
Nyilatkozott az együttes dobosa, Debreczeni Ferenc Ciki és a gitáros Molnár György Elefánt is. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Mohai Balázs

Az Omega menedzsere megerősítette: Kóbor János koronavírusban hunyt el

Zsóka hívott reggel, majd zokogva csak annyit mondott a telefonba, “Meghalt Mecky”

– nyilatkozta a Blikknek Kóbor János halálával kapcsolatban az Omega menedzsere, Trunkos András. Részletek.

A legfőbb ügyész hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Fidesz államtitkárát

A Központi Nyomozó Főügyészség megalapozott gyanúja szerint Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese rendszeresen több millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nagy titkolózás közepette pár hete letartóztatott elnökétől, amiért jogkörével visszaélve intézkedett. Polt Péter Volner mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. Bővebben.

Mennyi lesz a nyugdíj Orbán Viktor hétfőn bejelentett magasabb emelésével?

A tervezettnél erősebb infláció miatt a kormányfő az eredetileg jelzett 3 százalék helyett 5 százalékos nyugdíjemelést javasol. Ebből a cikkből kiderül, mekkora összeget jelent ez havonta egy átlagos idős számára januártól.

Közel félmillió lakáshitelesnek lenne érdemes azonnal cselekednie

A Magyar Nemzeti Bank 466 ezer változó kamatozású lakáshitelszerződést tart nyilván, amelyek esetében a lendületes kamatemelkedés miatt húsbavágó lehet fix kamatozásra váltani. Egy ritka jelenségnek köszönhetően így a törlesztőrészlet is alacsonyabb lehet – állítják az elemzők. Bővebben.

Koronavírus itthon: soha még ilyen magas halálozási adat nem érkezett a negyedik hullámban

MTI/Vasvári Tamás

Míg az új fertőzöttek száma csökkent, a halálozási arány április óta nem volt ilyen rossz. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Kiakadtak a gyógyszertárak a csomagküldési tilalom miatt: “Senki nem nézi a betegek érdekeit”

Semjén Zsolt törvénymódosítása nyomán a jövő évtől a vény nélküli gyógyszereket sem lehet majd csomagküldéssel célba juttatni, kivéve, ha gyógyszerészek vagy szakasszisztensek végzik a házhozszállítást. A változást a gyógyszerbiztonsággal, betegtájékoztatással és a kis patikák védelmével indokolják. A megkérdezett érintettek értetlenül állnak a döntés előtt, amely a gyógyszertárak és a betegek érdekeit egyaránt sértheti. Bővebben.

Orbán Viktor 20 százalékos béremelésről szóló rendeletet írt alá

A Mikulás napjára időzített friss kormányrendelet értelmében a kulturális szféra tagjai részesülhetnek magasabb fizetésben január elsejétől. Részletek.

Kötelező oltás: 10 ezer rendvédelmi dolgozó eshet ki a munkából

MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács szerint éppen azon munkavállalók körében alacsonyabb az átoltottság, akik nem adminisztrációs munkát végeznek, hanem “élesben” dolgoznak. Nagy kérdés, vajon mi történik akkor, ha az eleve létszámhiánnyal működő rendvédelemből küldenek fizetés nélküli szabadságra ennyi embert. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A sima náthavírustól lophatott géneket az omikron

A szóban forgó mutáció olyan változást eredményezhetett, amely a vírus könnyebb terjedését és enyhébb immunválaszt tesz lehetővé a többi variánshoz képest, ez pedig a koronavírus-fertőzés egyik legfőbb veszélye. További információkért katt ide.

Egyelőre hiába reménykedünk enyhébb időjárásban

Marad a hideg, téli idő, helyenként fagypont alatti hőmérséklettel. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben