Az EU elfogadta a hatodik szankciós csomagot

Startlap - Startlap
Ukrajna ötöde orosz ellenőrzés alatt; Zelenszkij szerint az ukrán csapatok kitartanak; katonai szonárok miatt pusztulnak el a fekete-tengeri delfinek. Az ukrán-orosz válság hírei.

Az EU elfogadta a hatodik szankciós csomagot

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a hatodik szankciós csomagot Oroszországgal és Fehéroroszországgal szemben, amely magába foglalja a sokat vitatott olajembargót is – közölte az uniós tanács pénteken. Mit tartalmaz ezen felül a csomag? Innen kiderül.

Ukrajna ötöde orosz ellenőrzés alá került

Száz napja tart Oroszország háborúja Ukrajna ellen. Ennyi idő elteltével Oroszország jelenleg Ukrajna területének mintegy 20 százalékát tartja ellenőrzése alatt – ez sokkal több, mint Belgium, Luxemburg és Hollandia területe együttvéve – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a luxemburi parlamenthez intézett beszédében. Részletek.

Az osztrák külügy reagált az Orbán szívrohamát kívánó tévés posztjára

Az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) Online ágának vezetője szerda este egy Facebook-bejegyzésben bírálta Orbánt Oroszországhoz való közelségéért. Erre reagált először a magyar, majd az osztrák külügy is. Részletek.

Magyar-belarusz katonai-politikai megbeszélésről számolt be Lukasenka védelmi minisztériuma

Anton Novoderezhkin / POOL / Sputnik via AFP

A belarusz állami hírügynökség szerint a Nemzetközi Katonai Együttműködésért felelős osztály vezetője, Valerij Revenko ezredes találkozott a magyar nagykövetség katonai attaséjával, Zákány László ezredessel. Ha érdekel, miről tárgyaltak, ide kattints.

Orosz flottagyakorlat kezdődött a Csendes-óceánon

Több mint negyven hadi- és a támogató hajó, valamint mintegy húsz repülőgép és helikopter részvételével gyakorlatot kezdett az orosz csendes-óceáni flotta – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. (24.hu)

Ukrán erők sikerei a déli offenzívában

A CNN cikke szerint az ukrán erők azt állítják, hogy jelentős előrelépést értek el az orosz állások elleni offenzíva során a megszállt déli Herszon régióban. Részletek.

Zelenszkij: Az ukrán csapatok kitartanak

Volodimir Zelenkszij kijelentette, hogy az ukrán erők ellenállnak az oroszok támadásának a Donbász keleti régiójában található Szeverodonyeck városa körül. Az ukrán elnök beszélt az új rakétákról és lőszerekről is, amelyeket az Egyesült Államok küld majd Ukrajnának, valamint Ukrajna európai uniós csatlakozási szándékáról is. Bővebben.

Telex: fotókon, videókon a 100 napja tartó háború

SOFIA BOBOK / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A háború 100 napja képekben itt, “10 fontos videó a háború első 100 napjából” pedig itt tekinthető meg.

Katonai szonárok miatt pusztulnak el a fekete-tengeri delfinek

Sérült és halott delfineket mosott partra a víz a Fekete-tenger partjainál. Az állatokat az erős katonai szonár miatt pusztulhattak el – közölte a dél-nyugati Odessza régiójában található nemzeti park vezető kutatója. (24.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

EP: megszavazták a magyar soros elnökség elleni fellépést

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást