Az EP bizottsága szerint akkora a korrupció Magyarországon, hogy párhuzamos állam alakult ki

Startlap - Startlap
Az Európai Parlament LIBE delegációja fideszes és ellenzéki politikusokkal, civilekkel, újságírókkal és a közmédia szereplőivel készített interjúkat. Extrém korrupció, legalizált lopás és Pegasus-botrány. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Bruzák Noémi

Az EP bizottsága szerint akkora a korrupció Magyarországon, hogy párhuzamos állam alakult ki

Az Európai Parlament LIBE delegációja, amely a hetes cikkely szerinti eljárás részeként járt az országban, fideszes és ellenzéki politikusokkal, civilekkel, újságírókkal és a közmédia szereplőivel készített interjúkat. A tényfeltáró riportban extrém korrupcióról, legalizált lopásról és a Pegasus-botrányról is szó van. Részletek.

Megállni látszik a koronavírus felfutása Magyarországon

Enyhe csökkenés olvasható ki a hétvégi és a hétfői számokból, az adatok értelmezéséhez azonban még némi türelemre van szükség. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Alig egy nappal az átadás után meghibásodott a hódmezővásárhelyi tram-train

A hétfő hajnali fél négykor Lázár Jánossal, Palkovics Lászlóval és a MÁV vezérigazgatójával a fedélzeten útnak indult, Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos helyett máris pótjárművek közlekednek egy szakaszon. Részletek.

A hódmezővásárhelyiek legmenőbb új közlekedési eszközét nemcsak Lázár János, hanem Márki-Zay Péter is kipróbálta, csak ő néhány órával később szállt fel. Míg Lázár heves karácsonyozásra, Márki-Zay lázározásra használta ki ezt a kiváló apropót. A 24.hu videóval jelentkezett a helyszínről.

A halárak látványos emelkedésével indul a karácsonyi készülődés szezonja

Az egyébként is hírhedten alacsonyra csökkent hazai halfogyasztásnak nem fog jót tenni, hogy már az ünnepi halételekért is mélyebben kell a pénztárcákba nyúlni. A helyzetről a Magyar Halászati Szövetség tájékoztatott. Bővebben.

Kicsoda Gansperger Gyula, aki a Fidesz főkönyvelőjéből a Városháza-ügy kulcsfigurája lett?

Simicska Lajos egykori helyettese, a privatizációs ügynökség volt vezetője több mint tizenöt év szünet után a kormánymédia által közzétett hangfelvételeken bukkant fel Bajnai Gordonnal, a Városháza állítólagos eladásának közvetítőjeként. Gansperger nem volt kiemelkedő sem könyvelőként, sem topmenedzserként, sem vállalkozóként, de az első sorban volt az “ősbűn” elkövetése idején – jellemezte őt a régi Fidesz-elit mára kihullott tagja. Ebben a cikkben a rendszerváltástól indulva mutatják be, mivel töltötte az elmúlt évtizedeket Gansperger Gyula, akinek ügyletei Simicskától egészen Tiborcz István holdudvaráig ívelnek.

Magasabb nyugdíjemelést követel a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa 

Míg a költségvetésben a jövő évi nyugdíjemelést a jelenleg hivatalosan előrejelzett, 3 százalékos infláció alapján határozták meg, az e-matricák árait már a valós inflációhoz igazítva, 4,9 százalékkal emelték – mutat rá az érdekvédelmi szervezet. A magasabb nyugdíjemelésnek valószínűleg nincs akadálya a kormány részéről. További információkért katt ide.

Szigorították az angliai határátlépési protokollt

A brit kormány az omikron variáns miatt keddtől visszavonta az októberben bevezetett belépési könnyítéseket, ugyanakkor Boris Johnson hangsúlyozta: az utazásokat nem fogják leállítani, a döntés csak a külföldről érkezőket érinti. Ugyancsak keddtől átmenetileg az ország területén belül is szigorúbb járványvédelmi szabályokat vezettek be. Részletek.

Lionel Messi megkapta hetedik Aranylabdáját

Aurelien Meunier/Getty Images

A France Football szaklap párizsi ceremóniáján, ahol minden évben világ a legjobb játékosait jutalmazzák, a legjobb női focistát, az év csapatát és kapusát is megválasztották. Messi beszédében külön kiemelte Robert Lewandowski teljesítményét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Délutántól ismét havazhat

Egy melegfrontnak köszönhetően az északi országrészeken újabb havazásra, majd havas esőre, illetve esőre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Az MSZP-s Bangóné diplomájáról nem tud a főiskola, ahova...

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról