Az Emmi szerint nem igaz, hogy a működőképesség határán lenne az Uzsoki Utcai Kórház

Startlap - Startlap
A minisztérium cáfolja a népszerű egészségügyi szakértő állítását, miszerint az intézmény kivéreztetése zajlana az átcsoportosítások által, és elmagyarázták, mi történik szerintük a fővárosi Covid-centrumokban. Esti hírösszefoglaló.

Az Emmi szerint nem igaz, hogy a működőképesség határán lenne az Uzsoki Utcai Kórház

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) reagált Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő állítására, miszerint a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház megszenvedheti az átcsoportosítást, a szakdolgozók átvezénylésével az intézményet “kivéreztetik”. A minisztérium elmagyarázta, mi történik szerintük a kivéreztetés helyett a budapesti Covid-centrumokban. Részletek itt.

Száz dolgozót küldenek el a fővárosi gyógyfürdőkből

A munkavállalók tíz százalékát, mintegy 100 dolgozót kényszerül elbocsátani a fővárosi fürdőket fenntartó Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH). A BGYH vezérigazgatója és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pénteki sajtótájékoztatójukon jelezték, hogy a távozó munkavállalóknak segítséget nyújtanak, plusz felvázolták, milyen drasztikusan csökkentek a cég bevételei a járvány miatt. Végül egy apró jó hírrel is szolgáltak. Részletek itt.

“Nem jók” – közölte Dörner György az új SZFE-s színészekről

Az Újszínház igazgatója a Magyar Hírlapnak adott rövid interjújában azt mondta, az átlagember nem ért ahhoz, mi a probléma a Színház és Filmművészeti Egyetemmel. De Dörner György most mindenkit tájékoztatott a lényegről. Mit nyilatkozott? Innen kiderül.

“Ha tömegközlekedve is elkaphatom a vírust, akkor miért félnék kijönni megnézni a kedvenc csapatomat? ” – riport a budapesti Szuperkupa-döntőről

Fotó: UEFA/UEFA via Getty Images

Szerda este a Bayern München és a Sevilla a Puskás Arénában vívta meg a Szuperkupa-döntőt. Több hónap után ez volt az UEFA első olyan mérkőzése, amely nézők előtt zajlott, ugyanakkor a hazai járványhelyzet miatt komoly aggodalmak övezték a találkozót. Erre a linkre kattintva egy riportot találsz a meccsről: a Puskás Aréna környékén a drukkereket faggatva annak jártak utána, ki mennyire érezte rizikósnak a rendezvényt.

Az önkormányzat megszavazta: szabadstrand lesz a Rómain

A III. kerületi képviselő-testület csütörtökön döntött arról, hogy a Római-parton szabadstrandot létesítenek. A projektről ebben a cikkben olvashatsz.

Deutsch Tamás hazaárulónak nevezte a magyar bíróságot, az OBH elnöke kikérte magának

A magyar bíróságok jellemzően nem reagálnak politikusok Facebook-bejegyzéseire, az Országos Bírói Hivatal elnöke szokatlan módon nyílt levélben válaszolt, miután Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a Facebookon ment neki a testületnek. A dolog apropóját a kémváddal illetett Kovács Béla ügyében hozott ítélet adta. Bővebben.

Jó áron van a héten a csirkehús: mutatjuk a legjobb akciókat

A napokban számos helyen leértékelték a csirkét – ha érdekel, hol mennyibe kerül, akkor itt folytasd az olvasást.

Wéber Katát választották a világ egyik legígéretesebb forgatókönyvírójának

A Variety című filmes magazin 2020-ban is összeállította a tízes listáját azokról a forgatókönyvírókkal, akikkel érdemes foglalkozni. Wéber Kata amúgy a Színház- és Filmművészeti egyetemen végzett. A külföldi kritikusok figyelmét felkeltő munkásságáról, valamint a lista további tagjairól itt írnak.

Késes támadás történt Párizsban

A kép illusztréció. (Fotó: Marc Piasecki/Getty Images)

Az eset pénteken történt, a rendőrség egy gyanúsítottat elfogott. Felmerült, hogy a vérengzés összekapcsolható egy 2015-ös terrortámadással. Fotó és további információk ide kattintva találhatók.

Különleges emlékérmeket bocsát ki a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank az Országos Meteorológiai Szolgálat alapításának 150. évfordulója alkalmából bocsát ki 10 ezer forint névértékű ezüst és 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét. Két igen különleges darabról van szó. Fotó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: mire emlékszel 2021-ből?

képcím

Kiderült, mekkora az esélyed három Pfizer után arra, hogy...

képcím

Cserhalmi György nem kapta meg a színművészetis aranydiplomáját