Kiemelt Hírek 2018. augusztus 10.

Az első próbákon még bottal, de megjelent, mégsem térhet vissza a színpadra Cserhalmi György

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 10.
Lucifert játszotta volna a Nemzetiben, most viszont már nem szerepel a neve a társulati tagok között.

Hiába tervezték, mégsem játszhatja el Az ember tragédiája Luciferét a Nemzeti Színház színpadán Cserhalmi György komoly térd- és gerincproblémái miatt – írja a Bors.

Néhány hete még úgy tűnt, a hetvenéves színész javuló egészségi állapota lehetővé teszi, hogy visszatérjen a Nemzetibe a 2018/2019-es évadra, a lap azonban úgy tudja, Cserhalmi neve és képe már nem szerepel a társulati tagok között.

Tudomásom szerint nem lesz a következő évadban a színház tagja, és a korábbi pletykákkal ellentétben, Vidnyánszky Attila nagyszabású, Az ember tragédiája című előadásában sem lesz benne Luciferként, helyette a színház öt fiatal színésze alakítja a figurát az októbertől látható darabban

– árulta el egy színházi forrás. Cserhalmi rendezőként újra dolgozni fog: Örkény István Macskajáték című drámáját 2019 tavaszán fogja bemutatni Udvaros Dorottyával és Bánsági Ildikóval a főszerepben.

A színész tavaly tavasszal sikeres térd- és gerincműtéten esett át. Utána az Úri muri első próbáin kezében bottal jelent meg, és korábban egy videdóinterjúban optimistán úgy nyilatkozott, az idei tavaszra már eléggé megerősödik.

Azok az izmaim nincsenek meg, amik tartják a gerincem, mivel ott operáltak. Ezt kell megerősítenem, és akkor minden rendben lesz… A napi négy óra próba megvisel: hazamegyek, és dőlök össze. Ez nekem most nem megy. Próbálni tudok, de egy előadást üzembiztosra megcsinálni nem, ezt be kellett látnom. A főorvos úrral is beszéltünk, és az a végeredmény, hogy valamikor ta­vasszal, április körül lesz a bemutató. Addigra biztosan felerősödöm

– fejtette ki tavaly Cserhalmi, a darab pedig azóta is bemutatásra vár.

A lap telefonon felkereste a színészt, aki szűkszavúan csak annyit mondott:

Most nyaralok és babázni szeretnék, úgyhogy köszönöm a megkeresést.

Keresés az oldalon