Kiemelt Hírek 2021. szeptember 18.

Az ellenzék szerint a "Karmelita kolostor urai" állnak a támadás hátterében

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 18.
Összeomlott az előválasztási rendszer szombaton, a hat ellenzéki párt közös közleményében a kormányt vádolja a túlterheléses támadással. Esti hírösszefoglaló.

Az ellenzék szerint a “Karmelita kolostor urai” állnak a támadás hátterében

Fotó: Párbeszéd Magyarországért/Facebook-oldal

Összeomlott az előválasztási rendszer szombaton, csak hétfőn folytatódhat a választás. A szervezők korábban  még a váratlanul nagy részvétel miatti erőforrásproblémákra hivatkoztak, majd pedig célzott támadásról beszéltek az  előválasztás informatikai rendszere ellen. A hat ellenzéki párt szombat délutáni közös közleményében már nyíltan a kormányt vádolja a túlterheléses támadással. Bizonyítékot azonban még nem mutattak. Minderről itt olvashatsz bővebben

Az MSZP kizárna egy jobbikos jelöltet az előválasztásból

A párt szerint Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel. Továbbiak itt.

Elindult az első vidéki Pride Magyarországon

26 alkalommal volt eddig Budapesten Pride felvonulás, de vidéken eddig egyszer sem. Most elindult az első ilyen, Pécsen. A tudósítások szerint egy-kétezren mentek el rá, jóval többen, mint az ellentüntetésekre.Itt nézhetsz videókat a felvonulásról.

Orbán Viktor rácsodálkozott a kérdésre, hogy ha a CEU tényleg bezárt, hogy lehetett konferencia az épületében

A  miniszterelnök a Szamizdat nevet viselő sorozatának újabb részében értekezett, szerinte hazudott mindenki, aki azt állította, hogy a CEU-t elüldözte a kormány. Pedig van egy egészen egyszerű magyarázat a fenti ellentmondásra, itt olvashatod

Fürjes Balázs szerint még a választások előtt emelni kellene a pedagógusok bérét

A fideszes politikus szerint, ha folytatják a mostani gazdaságpolitikát, meglesz a fedezet a pedagógusbérek rendezésére.Bővebben.

Oroszország választ: hivatalosan nem csalnak

Nem hivatalosan, nagyon is. A voksolások megfigyelésére szakosodott civil szervezet nagyjából 2 ezer esetet jegyzett fel. Továbbiak itt.

Könnyebb lesz a beutazás Angliába

Októbertől teszt nélkül utazhatnak Angliába a teljesen beoltottak. Részletek.

Megvan, miért gyulladnak ki a dízel-BMW-k

Nemrég újabb két autó égett porrá Magyarországon, és az egyik felgyújtotta a körülötte parkoló autókat is. A Telex most igazságügyi szakértővel mutatja be ebben a cikkben, hogy mi okozza az öngyulladást.

Nagyon furcsán viselkedő halakat videóztak a Velencei-tóban

Különösen videlkedő, 8-10 kilós amurokat örökített meg egy kajakos a Velencei-tóban. A halak rángatóztak, hátuk kilógott a sekély vízből, és olyan példány is akadt, amely hassal felfelé evickélt a sziklák között.Videó és továbbiak itt.

Keresés az oldalon