Az AstraZeneca reagált a magyarországi trombózisos esetek hírére

Startlap - Startlap
A brit-svéd gyógyszeripari vállalat kéréssel fordult a vakcinájukkal beoltottakhoz. Reggeli hírösszefoglaló.

Az AstraZeneca reagált a magyarországi trombózisos esetek hírére

Az AstraZeneca közleményben reagált arra a hírre, hogy Magyarországon is több trombózisos eset alakulhatott ki a vakcinának köszönhetően. Az érvényes regisztrációval rendelkezők jelenleg is foglalhatnak időpontot a védőoltásra, de a cég nem hozzájuk, hanem a már beoltottakhoz fordult kérésével. Részletek.

Elfogták a férfit, aki Kálmán Olgát fenyegette

Kálmán Olga, az ismert televíziós személyiség és politikus 2021. május 4-én tett feljelentést, mert közösségimédia-oldalán keresztül valaki gyűlölködő, trágár, fenyegető tartalmú üzenetet küldött neki. Az elkövetőt már el is fogták. Részletek.

Magasabb az agyi vénás trombózis kockázata az AstraZeneca-oltás után?

Megjelent egy német esettanulmány egy preprint szerveren, amely a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcina első adagja utáni egy hónap során bekövetkező agyi vénás trombózis és egyéb agyér-események gyakoriságát vizsgálja. Ha érdekel, milyen következtetésre jutott a még lektorálás előtt álló tanulmány, ebből a cikkből kiderül.

Családjától kell kölcsönkérnie a Kövér László által milliókra büntetett parlamenti képviselőnek

MTI/Koszticsák Szilárd

Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője nehéz hónapok elé néz pénzügyileg, miután négy hónapon keresztül csak a minimálbért kapja az országgyűléstől. Hogy ennek következményeként mi mindenről kell lemondania a négygyermekes Tordainak és családjának, ebből a cikkből tudhatod meg.

Kiszámolták, mekkorára nőhet az átlagnyugdíj jövőre

A 2022-es költségvetés tervezetében több olyan információ, ha úgy tetszik, ígéret található, amely a nyugdíjasoknak szól. A pontos számokért erre a linkre kattints.

Egy rákos nőt hatszor küldtek haza helyhiány miatt a kórházból

Ezt nézték végig a gyerekeim hétről-hétre, hogy anyát elviszik a mentők

– mondta az elhunyt nő férje az RTL Klub Híradójának. A veresegyházi család megrázó esetéről itt olvashatsz bővebben.

Népszava: új háttérintézményt alapít magának a Fidesz

A napilap szerint kutatásokat, felméréseket készítene, rendezvényeket szervezne, és tanácsadói feladatokat látna el – főleg közpénzből finanszírozva – a Fidesz új szervezete, amelynek már a neve is ismert. Ha érdekel, erre a linkre kattints.

70 milliárd forintot mozgatott meg a kormány egy tollvonással

Újabb átcsoportosításokról határozott a kormány, a részletek a Magyar Közlöny szerdai számából derültek ki. Ha érdekel, hogy mennyi forint jut az oltás népszerűsítésére, és ezzel szemben mennyi gyermekvédelemre, innen kiderül.

Soha senki nem csinált még olyat, mint Thomas Tuchel és Lőw Zsolt

Glyn KIRK / AFP

A Chelsea hazai pályán 2-0-ra verte a Real Madrid együttesét szerdán a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amivel 3-1-s összesítéssel a május 29-ei fináléba jutott, ahol ellenfele a Manchester City lesz. De az angol futball sikerét is felülmúlja a német szakember és magyar másodedzője teljesítménye. Mi az, amiben egyedülállóak? Innen kiderül.

Újabb hidegfront jön, ekkor számíthatunk fagyra

Bár sok felhő lesz az égen, és a szerdai hidegfront mögött több fokot hűlt az idő, ma már nem kell viharos széllökésekre készülnünk. Pénteken érkezik a soron következő hidegfront, ami éjszakai fagyokat is hozhat több helyen. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Egységesül az ügyeleti rendszer, a 1830-as központi számot kell...

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Csütörtöktől érkeznek az emelt nyugdíjak