Kiemelt Hírek 2021. április 29.

Az amerikai külügyminiszter sürgető üzenetet küldött a magyar kormánynak

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 29.
A magyar gyökerekkel is rendelkező Antony Blinken több aggodalmának is hangot adott. Hírösszefoglaló.

Az amerikai külügyminiszter sürgető üzenetet küldött a magyar kormánynak

Egy szűkkörű beszélgetésen osztotta meg az Egyesült Államok külügyminisztere Magyarországot érintő meglátásait. Antony Blinken elmondta, sok mindenben szeretnének együttműködni a magyar kormánnyal, de aggodalmainak is hangot adott. Minderről ebben a cikkben írnak bővebben.

Hosszadalmas ügyintézés vár azokra, akik nem kapták meg a védettségi igazolványt, vagy hibásan kapták azt

Az első oltás beadása után jellemzően 8-10 nappal postázzák a védettségi igazolványokat. A többség gond nélkül megkapja, de aki mégsem, az könnyen elveszhet a bürokrácia útvesztőiben. Az érintettek fontos információkat szerezhetnek ebből a cikkből.

Fokozta indoklását a fideszes képviselő, aki elmagyarázta, miért kell a közvagyont alapítványokba pakolni

Az Országgyűlés keddi döntése értelmében a közvagyon jelentős része átkerül a közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz, és egy esetleges kormányváltás után is lényegében érinthetetlenek lesznek. Hubay Györgynek a döntést magyarázó első Facebook-bejegyzésére elég sok komment érkezett, ezért a fideszes honatya egy második indoklásba is belefogott, amit innen ismerhetsz meg.

Karácsony: Amíg nem nyilvános a Fudan építésének minden részlete, nincs is miről tárgyalnunk

Minden egyes magyar állampolgárnak joga van tudni, “mire és milyen feltételekkel adósít el bennünket a kormány Kínának 500 milliárd forint értékben” – írta indoklásként a Facebook-oldalán a főpolgármester, miért nem járul hozzá a főváros az egyetem építéséhez. Részletek.

A Fudan Egyetem Kínában (Lv Liang / Imaginechina via AFP)

Kutyával fékezték meg a rendőrök az őrjöngő férfit, de ő nem is emlékszik rá

Három és fél évet kért a Berettyóújfalui Járásbíróságon megtartott előkészületi ülésen az ügyész arra a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt férfire, aki ittasan támadt az intézkedő rendőrökre tavaly októberben. Ha érdekel, hogyan zajlott a kutyás akció, innen megtudhatod.

Lesz magyar vírusmutáns? Kell félnünk az indiai variánstól? Rusvai Miklóst kérdezték

Már Európában is megjelent az indiai kettős mutáns koronavírus, és valószínűleg hamarosan hazánkban is kimutathatják. Rusvai Miklós virológust, járványkutatót kérdezték arról, mire számítsunk, mennyire kell tartanunk tőle, és kialakulhat-e idehaza magyar mutáns? Az interjút itt lalálod.

Meghalt Michael Collins, az elfeledett űrhajós

Eric BARADAT / AFP

Életének 91. évében rákban meghalt Michael Collins amerikai asztronauta, az Apollo-11 legénységének tagja. Részletek.

Biden első kongresszusi beszédével rögtön történelmet írt

Joe Biden amerikai elnök szerda este először mondott beszédet a Kongresszus előtt. A beszédet összefoglaló New York Times szerint Biden rögtön ezzel az első beszéddel történelmet írt. Ha érdekel, mire alapozza állítását a lap, ebből a cikkből kiderül.

Nem lesz Budapesten olimpia 2032-ben

Megkapta a garanciát az eredetileg kijelölt ország. Részletek.

Hétvégén éri el a melegedés a tetőfokát

A déli országrészben 28 fokot is mérhetünk a hét utolsó napjain. A melegedéssel azonban változékonyra fordul az idő. A részletes előrejelzést itt olvashatod.

Keresés az oldalon