Az Amazon több ezer üzletet nyit a következő években, amelyekben nem lesznek eladók

Ilyen lesz a világ pénztárosok nélkül.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-23 14:15

Fotó: Thinkstock

Az Amazon készen áll benépesíteni a piacot az önkiszolgáló fizetéssel: a vállalat 2021-ig 3000 eladó nélküli üzletet szeretne nyitni – írja a zoom.hu. Ez a lépés nagy fordulópont lehet a kereskedelmi életben.

Az internetes kereskedelmi óriás mindig is intenzív piaci stratégiát folytatott, most pedig azt tervezi, legalábbis érdemben vizsgálja, hogy 2021-ig 3000 olyan üzletet nyit, amelyekben nem lesznek pénztárosok. Ha ezt valóban meglépi a cég, a hagyományos boltokra és akár az éttermekre is nagy nyomást helyezhet vele. Ezt jól szemlélteti, hogy a héten – mikor a fejlesztésről szóló hír először az utcára került – a hagyományos amerikai kereskedelmi vállalatoknak, mint például a Walmartnak , a Walgreensnek vagy a Krogernek a részvényei egyaránt csökkentek. A megjelent hírek után több újság is kereste az Amazont, de csupán annyit válaszoltak, hogy nem szeretnének pletykákra és híresztelésekre reagálni.

A terv egyébként nem forradalmi újítás a cégtől, hiszen már jó ideje működtet AmazonGo név alatt három ilyen boltot: egyet Seattle-ben, ahol a cég központja van, egyet Chicagóban és egyet Washingtonban. A boltokban a vásárláshoz le kell tölteni az Amazon megfelelő alkalmazását. A vásárlás megkezdéséhez az üzletbe lépéskor egy automatához kell érinteni a telefont. Miközben a vásárló leveszi a polcokról a kívánt termékeket, a kiépített kamerarendszer és az érzékelők összesítik a vásárlást, majd automatikusan levonják az alkalmazáshoz párosított számláról az összeget.

Az Amazon terjeszkedése már az idén elkezdődne, a hírt közlő Bloomberg szerint ebben az évben 10 ilyen üzletet szeretne nyitni, persze elsősorban nagyvárosokban. Az online kereskedelmi óriás újítása alapjaiban rázhatja meg a piacot, ha minden terv szerint halad.

Mai nap hírei

Az elektromos járművek véget vethetnek a kőolajkorszaknak

szimpatika.hu7 órája

Zlatan megindította a lavinát: több száz játékos az EA ellen – de miről is van most szó?

metabro.hu8 órája

Mi lesz veletek magyar-angol óvodák?

eletforma.hu12 órája

Vele tölti Jennifer Aniston a Hálaadást: fotójára több millió lájk érkezett

joy.hu13 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu13 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu15 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu16 órája

Titkos szobát talált a házában a nő - Élete végéig bánni fogja, hogy benyitott

femcafe.hu18 órája