Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály alól

Startlap - Startlap
A köznevelési és a szakképző intézményekre nem maximum, hanem minimum hőmérséklet vonatkozik, és a 14 éven aluliak esetében nem 18 foknál húzták meg a határt - derült ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből. Délelőtti hírösszefoglaló.

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály alól

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő este közleménnyel jelentkezett a közintézmények fűtésével kapcsolatosan. A kormány saját magán kezdi a takarékoskodást, és kiderült, hogy milyen eltérő szabályok vonatkoznak a köznevelési és a szakképző intézményekre. További információkért katt ide.

Orbán Viktor tíz évre titkosította az operatív törzsek intézkedéseinek hátterét

Az operatív törzsek sora egyre szaporodik, de a miniszterelnöki szignóval megjelent rendelet mindegyikre vonatkozik. Ennek értelmében 2032-ben tudhatjuk majd csak meg, milyen adatok alapján hozták meg a döntéseket. Részletek.

Megérett az idő az 50 ezres bankjegy bevezetésére, de az MNB szerint nincs szükség rá

A 20 ezres 2001-es bevezetésekor hétszeres, tavaly már 14-szeres volt a drágulás a kilencvenes évek legelejéhez képest, ami indokolhatná a bankjegysorozat bővítését. A Magyar Nemzeti Bank ugyanakkor az új címlet bevezetése ellen érvelt. Bővebben.

Erdogan: Putyin azt mondta nekem, hogy hajlandó ennek a konfliktusnak a lehető leghamarabb véget vetni

Murat Kula/Anadolu Agency via Getty Images

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök Üzbegisztánban “kiterjedt megbeszéléseket” folytatott Vlagyimir Putyinnal; Oroszország szerint hazugság, hogy Izjumban háborús bűncselekményeket követtek el; népszavazást követelnek az oroszok a “felszabadított” luhanszki és donyecki területeken az Oroszországhoz való csatlakozásról; Szijjártó Péter felszólította az EU-t, hogy fejezze be a nyolcadik szankciós csomag emlegetését. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Parragh: Nem hiszem, hogy a magyar költségvetésnek  lesz arra pénze, hogy minden területnek kellő mértékű támogatást biztosítson

Sajnos nagy esély van arra, hogy komoly nehézségekkel nézünk majd szembe a télen

– jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a “rendszerváltás sokkhatásához” hasonlította a jelenlegi válságot, elkerülhetetlennek nevezte a munkanélküliség növekedését, és a növekedés támogatását jelölte ki fő célként. Bővebben.

Kiderült, mennyivel drágulnak az útdíjmatricák: a heti és havi matricáknál durva lesz az áremelés

Míg az éves országos és megyei e-matricák esetében a törvény által lehetővé tett automatikus inflációkövetés helyett barátságos áremelést vezetnek be, havi és heti e-matricaáraknál már jelentős lesz a differencia januártól, a legrosszabbul pedig a motorosok járhatnak. Részletek.

Öt állami céget olvasztanak Lázár minisztériumába, és jön az állami cementgyár

Januártól megszűnik öt, a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó gazdasági társaság, ezenkívül egy új állami cég létrehozásának megkezdésével bízzák meg Lázárt és Palkovicsot. A Magyar Közlönyben hétfő éjjel megjelent rendeletről itt írnak.

Minden nyolcadik óvodapedagógusi állás betöltetlen Budapesten, hiába adnak az önkormányzatok akár 176 ezer forintos bérkiegészítést

A közszféra egységes bérezésének köszönhetően Budapesten még nehezebb megélni az alacsony óvodapedagógusi fizetésből, ami pályakezdők esetén nettó 173 ezer forint. Az önkormányzatok egyre szűkülő anyagi lehetőségeik ellenére továbbra is igyekeznek kipótolni a béreket. Ebben a cikkben a 23 budapesti kerületet kérdezték arról, mennyi lehet náluk valójában keresni óvodapedagógusként – kiderült, hogy a fideszes kerületek jobban fizetnek, és egyedül néhány ellenzéki kerület nem válaszolt. 

Megható bejegyzéssel zárta a királyi család hivatalos Twitter-oldala Erzsébet gyászszertartását

Bettmann/Contributor/Getty Images

Egy régi fényképpel és egy rövid szöveggel jelentkezett a királyi Twitter-fiók, miután a tíznapos gyászidőszakot követően hétfőn végső nyughelyére helyezték az elhunyt királynőt. Íme.

Szeszélyes tavaszi időjárás lesz a héten

Szeptember közepére alapvetően nem jellemző, március végéről, illetve április elejéről ismerős, változékony, szeles és csapadékos időszaknak nézünk elébe. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Vajda János)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik