Az ágyneműtartóból árulták a kábítószert társaiknak a mosonmagyaróvári kollégisták

Startlap - Startlap
A rendőrség több millió forintot és lőszereket is lefoglalt a jelentős mennyiségű drogon túl.

Kábítószer-kereskedelemmel vádol a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség öt férfit, akik egy mosonmagyaróvári kollégiumban értékesítették a drogokat – számolt be közleményében az ügyészség.

A beszerzésért felelős vádlottól tavaly nyáron amfetamint, fél kg marihuánát, és több mint fél kg kokaint foglaltak le a hatóságok. A kábítószeren túl 150 darab lőszert, valamint az álmennyezet alatt 10.000 eurót is talált nála a rendőrség. A drogokat a kollégiumba két másik vádlott juttatta el: ők 400 gramm marihuána szállításáért felelnek majd a bíróság előtt. Tőlük 1.724.000 forintot, illetve 99 db lőszert foglaltak le a nyomozás során a rendőrök.

A terjesztést két kollégista intézte, akik legalább 125 alkalommal értékesítettek a kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolt, összesen 400 g kábítószerből. A szobában talált befőttesüvegből 565.000 forintot foglaltak le a hatóságok.

Az ügyészség a kábítószer beszerzését végző vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lőszerrel való visszaéléssel vádolja, beismerés esetére 6 év szabadságvesztésre tettek indítványt. Társai ellen kábítószer-kereskedelem a vád, amely kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel büntetendő, de beismerés esetén ezt a vádirati indítvány szerint 3 évre mérsékelnének.

Ez is érdekelhet

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...

képcím

Novák Katalin: Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek, a...

képcím

13 éve nem látott rekordfőnyeremény jön a hatos lottón