Ausztriában dolgoznál? Júliustól változások jönnek a szomszédban

Startlap - Startlap
Olyan számok láttak napvilágot az Ausztriában dolgozó magyarokról, amilyenre valószínűleg még soha nem volt példa az adatok közzététele, 2012 óta. Délelőtti hírösszefoglaló.

Magyar dolgozók Ausztriában: júliustól változások jönnek a szomszédban

Májusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma már erősen megközelítette a válság előtti csúcsokat és a tavaly nyári szinttől csak pár száz fővel maradt el. Nincs kizárva, hogy még a nyáron új rekord születik. Júliustól pedig fontos, reménykeltő változások jönnek a sógoroknál. Minderről ez a cikk számol be bővebben. 

Homofób pedofiltörvény: az Európai Bizottság, valamint 16 uniós tagállam is levélben üzent a magyar kormánynak

Ha a magyar kormány nem változtat a törvényen, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat, végső esetben pedig az Európai Unió Bíróságától kérheti a törvény megsemmisítését. Részletek.

A 27 EU-s tagállamból 16 ország vezetője szintén közös levélben állt ki a melegek megkülönböztetése ellen. Erről itt olvashatsz bővebben.

A hajráig élt a magyar továbbjutás reménye az Eb-n

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Hiába vezetett kétszer is Szalai Ádám és Schäfer András révén a magyar labdarúgó-válogatott Münchenben, végül csak 2-2-es döntetlent ért el a németek ellen az Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában, és elbúcsúzott a folytatástól. A sorsdöntő mérkőzés góljait érdemes újranézni, itt.

Kockáztat, aki kínaira oltat Pfizert?

A titkolózás ismét visszaüt, hiszen többeknél indokolt lehet egy harmadik dózis, de egyszerűen nem tudjuk, mivel jár a keleti vakcinák kombinálása más oltóanyagokkal. A címben feltett kérdésre ez a cikk ad választ.

A CIA információi alapján fogták el a magyar iszlamistát

A Blikk információja szerint az amerikai hírszerzés egyik munkatársa beépült egy dark webes felület felhasználói közé, és általa egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolni. Részletek.

Meghalt John McAfee

A Gizmodo több spanyol nyelvű lapra hivatkozva azt írja, hogy meghalt John McAfee, a híresen excentrikus szoftverfejlesztő. 75 éves volt. A férfi testét a cellájában találták meg Barcelonában. Részletek.

Egy ember halt meg koronavírusban szerdán Magyarországon

A friss járványügyi adatokat itt böngészheted.

Már a magyarok is beutazhatnak Oroszországba

Fotó: Vladimir GerdoTASS via Getty Images

Ha érdekel, milyen feltételei vannak a beutazásnak, erre a linkre kattints.

Folyamatosak a medveészlelések Bátonyterenye környékén

A Nógrád megyei Bátonyterenye alpolgármestere a Facebook-oldalán fontos bejegyzést tett közzé a megszaporodott medveészlelésekkel kapcsolatban. Erről itt olvashatsz bővebben.

A hőhullám legforróbb napja a mai

40 fokos hőséggel tetőzik a hőhullám, hazánk déli, délkeleti felén lesz a legmelegebb. Pénteken hidegfront érkezik. Ha érdekel mennyire hűl le a levegő, a részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei