Kiemelt Hírek 2021. június 24.

Ausztriában dolgoznál? Júliustól változások jönnek a szomszédban

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 24.
Olyan számok láttak napvilágot az Ausztriában dolgozó magyarokról, amilyenre valószínűleg még soha nem volt példa az adatok közzététele, 2012 óta. Délelőtti hírösszefoglaló.

Magyar dolgozók Ausztriában: júliustól változások jönnek a szomszédban

Májusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma már erősen megközelítette a válság előtti csúcsokat és a tavaly nyári szinttől csak pár száz fővel maradt el. Nincs kizárva, hogy még a nyáron új rekord születik. Júliustól pedig fontos, reménykeltő változások jönnek a sógoroknál. Minderről ez a cikk számol be bővebben. 

Homofób pedofiltörvény: az Európai Bizottság, valamint 16 uniós tagállam is levélben üzent a magyar kormánynak

Ha a magyar kormány nem változtat a törvényen, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat, végső esetben pedig az Európai Unió Bíróságától kérheti a törvény megsemmisítését. Részletek.

A 27 EU-s tagállamból 16 ország vezetője szintén közös levélben állt ki a melegek megkülönböztetése ellen. Erről itt olvashatsz bővebben.

A hajráig élt a magyar továbbjutás reménye az Eb-n

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Hiába vezetett kétszer is Szalai Ádám és Schäfer András révén a magyar labdarúgó-válogatott Münchenben, végül csak 2-2-es döntetlent ért el a németek ellen az Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában, és elbúcsúzott a folytatástól. A sorsdöntő mérkőzés góljait érdemes újranézni, itt.

Kockáztat, aki kínaira oltat Pfizert?

A titkolózás ismét visszaüt, hiszen többeknél indokolt lehet egy harmadik dózis, de egyszerűen nem tudjuk, mivel jár a keleti vakcinák kombinálása más oltóanyagokkal. A címben feltett kérdésre ez a cikk ad választ.

A CIA információi alapján fogták el a magyar iszlamistát

A Blikk információja szerint az amerikai hírszerzés egyik munkatársa beépült egy dark webes felület felhasználói közé, és általa egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolni. Részletek.

Meghalt John McAfee

A Gizmodo több spanyol nyelvű lapra hivatkozva azt írja, hogy meghalt John McAfee, a híresen excentrikus szoftverfejlesztő. 75 éves volt. A férfi testét a cellájában találták meg Barcelonában. Részletek.

Egy ember halt meg koronavírusban szerdán Magyarországon

A friss járványügyi adatokat itt böngészheted.

Már a magyarok is beutazhatnak Oroszországba

Fotó: Vladimir GerdoTASS via Getty Images

Ha érdekel, milyen feltételei vannak a beutazásnak, erre a linkre kattints.

Folyamatosak a medveészlelések Bátonyterenye környékén

A Nógrád megyei Bátonyterenye alpolgármestere a Facebook-oldalán fontos bejegyzést tett közzé a megszaporodott medveészlelésekkel kapcsolatban. Erről itt olvashatsz bővebben.

A hőhullám legforróbb napja a mai

40 fokos hőséggel tetőzik a hőhullám, hazánk déli, délkeleti felén lesz a legmelegebb. Pénteken hidegfront érkezik. Ha érdekel mennyire hűl le a levegő, a részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon