Attenborough a rabszolgatartáshoz hasonlította a környezetszennyezést

Eddig rázott a BKV-s pihenőbódé, most annyira füstöl, hogy rosszul vannak a szomszédos cukrászda doglozói. Az amerikai nagykövetségen nem csak Paul Anka imádta Orbán Viktort. Új kedvenceket találtak maguknak az autótolvajok. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-07-10 08:51

Fotó: Martin Godwin/Getty Images

David Attenborough szerint ha a klímaváltozásról van szó, nem lehetünk elég radikálisak

David Attenborough kedden a brit parlament energetikai és ipari kérdésekben illetékes bizottsága ülésének meghívottja volt, ahol elég keményen beszélt a klímaváltozásról. Miközben a környezetszennyezést a rabszolgatartáshoz hasonlította, kifejtette, hogy a klímaváltozás kérdésben nem lehet elég radikálisnak lenni. Amikor erről a kiemelten fontos témáról a világszerte méltán elismert David Attenborough beszél, melegen ajánlott erre a linkre kattintani.

Eddig rázott a BKV-s pihenőbódé, most annyira füstöl, hogy rosszul vannak a szomszédos cukrászda doglozói

Három héttel ezelőtt egy villamosvezetőt áramütést ért egy szabálytalanul bekötött vezeték miatt a járművezetők ideiglenes pihenőjében a 4-es 6-os ideiglenes végállomásánál. A BKV-nak sikerült úgy megoldania a problémát, hogy a bódé közvetlen közelében található József körúti Kristály Cukrászda alkalmazottai fejfájással és hányigerrel küzdenek, mivel most áramütés helyett komoly füsttől kell tartani a helyszínen. A dolgozók legalábbis ezt mondják, a BKV viszont tagad. Hogy mégis mitől füstöl a bódé, és hogyan nyilatkozik minderről a közlekedési vállalat, az a következő cikkből kiderül.

Az amerikai nagykövetségen nem csak Paul Anka imádta Orbán Viktort

Orbán Viktor 9 év után ismét részt vett az amerikai nagykövetség Függetlenség napja alkalmából rendezett fogadásán. A miniszterelnök beszédet is mondott, amihez elég meglepő, és egyben kifejezetten szívhez szóló felkonfot kapott David Cornstein amerikai magyar nagykövettől.

Fotó: Nick Valinote/FilmMagic

De az esemény igazi csillaga Paul Anka volt, akiről Orbán Facebook-oldalára egy remek közös fotó is felkerült. A kép készültének pillanatában a világhírű amerikai zenész a képaláírás alapján feltehetően éppen a You Are My Destiny című slágerét énekelhette a látványosan jó kedvű miniszterelnöknek, miközben kezét a vállán pihentette.

Új kedvenceket találtak maguknak az autótolvajok

A lopott autók legfrissebb toplistáiból érdekes tendenciák rajzolódnak ki: a bűnözőknek új kedvenc típusaik vannak, a német prémiumok “rovására”. Mindeközben az amatőr autótolvajoké lehet a világ, akik már vidékről is lopják az öreg kocsikat.

Nagyítóval kell keresni az olyan megyeszékhelyeket, ahol van elég rendőrjárőr 

A 24.hu közérdekű adatigénylés keretében a megyei rendőrkapitányoknál érdeklődött a rendszeresített és betöltött álláshelyek számáról, valamint arról, hogy öt évvel ezelőtt hány hasonló státusz volt. Ebből világossá vált, hogy egészen elképesztő állapotok uralkodnak, ugyanis alig van olyan megyeszékhely, ahol van elég járőr, járőrvezető, illetve rendőrjárőr. A problémát minden kapitányságon ugyanúgy igyekszenek megoldani. 

A legmagasabb szinten dönthettek arról, hogy Mészáros Lőrincék megveszik a Magyar Telekom IT-részlegét

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Még pontos finanszírozási konstrukciója sincs a Mészáros Lőrinc nevéhez fűződő 4iG-nek arról, miből szándékozik megvásárolni a nála közel tízszer nagyobb T-Systems-t, ami lényegében a Magyar Telekom IT-rendszere. Ráadásul a távközlési cég magától valószínűleg nem akarta volna eladni az informatikai részlegét. Ehhez képest már javában tárgyalnak a 40-45 milliárdosra becsült tranzakcióról, amely a második legnagyobb Mészáros Lőrinchez kötődő cégfelvásárlás lehet.

Kövér László: Nem a Fidesznek fontos a Néppárt, hanem a Néppártnak a Fidesz

Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt két fontos dologról: egyrészt elárulta, mik a terveik a közigazgatási bíróságok megalakításával, valamint azt is, milyen állásponton van a Fidesz a néppárti tagságról.

Elő az esernyőkkel

Szerda délutántól szárazabb, majd pénteken ismét egyre nedvesebb levegő áramlik hazánk területe fölé, amelynek következtében szombaton megint záporokra, zivatarokra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését ide kattintva olvashatod el.

Mai nap hírei

Szikszai Péter írta a Szabó Tímeát gyalázó cikket a Magyar Nemzetben

ezalenyeg.hu2 órája

Ha most elaludtál, milliókkal fogsz a sorban várakozni

transpack.hu2 órája

Félsz a medvétől? Akkor ezt olvasd el!

agroinform.hu5 órája

Háromezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Alkoholista, véreskezű diktátor vagy polgárháborús hős?

igenyesferfi.hu7 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu7 órája

Három perc alatt alakul repülővé a szlovák csodaautó

szeretlekmagyarorszag.hu18 órája

A kétnapos imolai F1-es hétvége TV-közvetítései

f1vilag.hu19 órája