Átnevezik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 

Startlap - Startlap
Pontosan egyet lehet tippelni, hogy vajon mi a Fidesz új jelszava. Az előválasztás végső eredményeinek kihirdetése másnapján Kocsis Máté frakcióvezető jelentette be a kormánypropaganda további haladási irányát. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Átnevezik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 

Pontosan egyet lehet tippelni, hogy vajon mi a Fidesz új jelszava. Az előválasztás végső eredményeinek kihirdetése másnapján Kocsis Máté frakcióvezető jelentette be a kormánypropaganda további haladási irányát. Részletek.

Francia újságírók azt találgatják, hogyan kell kiejteni azt, hogy Hódmezővásárhely

Az egyik legtekintélyesebb helyi lap, a Le Monde tudósítója szerint itt az ideje megtanulni a magyar település nevét. A kommentek alapján a járási székhely erős nyelvtörőnek bizonyult. Részletek.

Mindeközben végre egy másik, témába vágó kiejtési polémia megfejtésre jutott: kiderült, hogy “zaj” vagy “zaji” Márki-Zay Péter családnevének helyes befejezése hangosan. Bővebben.

Gyurcsány Ferenc: Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend

MTI/Koszticsák Szilárd

A DK elnöke Facebook-videóban értékelte az előválasztás eredményeit, ennek hat perce alatt Márki-Zay Péter neve egyetlen alkalommal sem hangzott el. Bővebben.

“Rothadt lelkű gátlástalan szemétláda” – közölte Bayer Zsolt Márki-Zayról, majd névsorolvasásban mondta el, melyik kormánytag miért nem lehet meleg

A Hír Tv műsoridejét nem sajnálva, Márki-Zay Péter hosszas jellemzését követően, lassan és tagoltan, az Orbán Viktor és a nők  – Bayer szerint aki leszbikus, az nem meleg – levonása után fennmaradt 11 személyen egyesével végighaladt, külön kifejtve az indoklásokat. Videó.

A Fidesz az előválasztásról: Gyurcsány, Észak-Korea, Gyurcsány

Az előválasztással kezdődő hétfői ülésen az ellenzéki felszólalásokra a kormány államtitkárai válaszoltak. A legkreatívabb Orbán Balázs volt, neki sikerült egészen Észak-Koreáig eljutnia. Videók és további részletek itt.

Előválasztás: Csepelen és a XV. kerületben pár tucat szavazaton múlt az eredmény, de volt, ahol Márki-Zay négyszeres fölénnyel nyert

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter közel 88 ezer szavazatnyi előnnyel vált az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjévé. A verseny erősen eltérően alakult az egyes megyékben és fővárosi kerületekben, így ebben a cikkbentérképre vitték a két induló népszerűségi adatait.

Romániában már közel kétezer covidos beteg kórházi várólistára került

Sorban állnak a kórházak előtt a mentők, több százan vannak, akiknek intenzív terápiás ágyra lenne szükségük. A helyi belügyminiszter szigorú fenyegetést intézett a hamis oltási papírok vásárlói és használói felé, és a Magyarországra szállított román betegekről is szólt. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Összehasonlították a brit és a magyar Aldi árait, nem várt eredmény született

A G7 régóta tartó bevásárlási sorozata keretében ezúttal újabb nemzetközi összehasonlítás készült. Habár a 31 termékből álló fogyasztói kosárért valóban többet kellene fizetnünk nyugati szomszédaink kasszáinál, a részletes elemzés már kissé meglepő, főleg két tétel esetében. Íme.

Visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA

A lapraszerelés mesebeli svéd birodalma újabb remek szolgáltatást indított, amivel az is jól jár, aki új bútor beszerzését tervezi, és azok is, akik az alacsonyabb árakat preferálják némi kompromisszumért cserébe. További információkért katt ide.

Tibeti aktivisták zavarták meg a pekingi téli olimpia lángjának meggyújtását

A kép illusztráció. (Milos Bicanski/Getty Images)

“Nemet a népirtó játékra”

– olvasható az egyik molinón. A pekingi téli olimpia bojkottálását már korábban is sürgették, és több amerikai politikus a NOB-ot is megkereste. A hétfői tüntetésen a demonstrálóknak egy kerítésen átmászva sikerült bejutniuk az elvileg szigorúan őrzött eseményre. Fotók és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a...

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...