Árstop: megérkezett a hivatalos, pontosított rendelet, kiderült meddig lesz érvényben

Startlap - Startlap
Pontosították az élelmiszerek listáját, közölték, hogy mely tavalyi dátum szolgáltatja az árak befagyasztásának alapját, illetve jelezték, meddig lesz érvényben az árstop. Heti hírösszefoglaló.

Árstop: kijött a hivatalos rendelet

A Magyar Közlönyben lehoztak minden fontosabb részletet a hat alapvető élelmiszert érintő árbefagyasztással kapcsolatban. Íme. Szerdán még Orbán Viktor jelentette be, hogy jön az árstop. 

Hamarosan a központi időpont foglalóban is regisztrálhatsz a negyedik oltásra

Az oltási igazolványok érvényességével és a negyedik oltással kapcsolatos tudnivalókról György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és egyben az oltási munkacsoport vezetője tájékoztatott pénteken. Részletek.

Egy pályakezdő tanár nyílt levele Orbán Viktornak: “A hajléktalanság peremén egyensúlyozom”

Fotó: Getty Images

Kétszakos tanári mesterdiplomával, két nyelvvizsgával, hatalmas lelkesedéssel és szerény igényekkel lépett a pályára. A fiatal pedagógus most egy penészes szuterénlakásban él, amit befűteni is alig tud, és azt kérdezi a miniszterelnöktől: “ha most lenne az Ön édesanyja fiatal tanár, tőle is sajnálná a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?”. Íme a levél.

Áder János kitűzte a választás időpontját

A köztársasági elnök kedden jelentette be a 2022-es országgyűlési választás dátumát, amely ugyanarra a napra esik, mint a Fidesz gyermekvédelminek titulált népszavazása. További információkért katt ide.

Kásler Miklós napi 13 ezer fertőzöttre, 200 halottra és negyedik oltásra számít

Az emberminiszter interjúban tájékoztatott arról, milyen forgatókönyvek szerint söpörhet végig az országban az ötödik hullám, valamint a vakcinációval kapcsolatos tervekről is beszéltRészletek.

Orbán Viktor kiábrándult kultúrharcosa beszólt: Romániában is jobb tanárnak lenni

Szakács Árpádot nem is olyan régen még nívódíjjal jutalmazta és pénzzel támogatta a kormány, azóta viszont már Szijjártó Péter kritizálása és oltásellenessége miatt ír róla a sajtó. “Hallgatjuk a bulibárói szintre emelkedett miniszterelnöki propagandát. Tényleg erre van az előre?” – tette fel most a kérdést. Bővebben.

Szijjártó Péter szerint “egy jól koordinált akció keretében megtámadták a kazah államot”

Mintegy száz magyar állampolgár tartózkodik Kazahsztánban, közülük nyolcvanan egy energetikai cég alkalmazottai, kimenekítésük azonban nehézségekbe ütközik – közölte videós bejelentkezésében a külügyminiszter. Orbán Viktor hétfőn kifejezte szolidaritását az ország elnöknek, ahol a legfrissebb hírek szerint több mint 160 ember halt meg az egy hete tartó tüntetések során. Videó és további részletek itt.

Ungár Péter: Orbán egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist

MTI/Koszticsák Szilárd

Vajon a “a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek” szerint is pedofíliához vezethet a homoszexualitás? – tette fel a kérdést az LMP politikusa, miután a kormányfő az idei év első péntek reggeli rádióinterjújában megemlítette ennek lehetőségét. Ungár Péter írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktornak. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Elhunyt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

Súlyos betegség következtében kedden elhunyt az Európai Parlament (EP) elnöke, David Sassoli 65 éves volt – adta hírül Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivője. Részletek

Boszniát bomlasztó szerbeket támogat a magyar kormány, az államfő lefasisztázta Orbán Viktort

A magyar kormány szerint a muszlim lakosok miatt “kihívás lenne” az ország integrálása az EU-ba, Orbán Viktor azt mondta, “azon, hogy hogyan kezeljük egy olyan ország biztonságát, ahol kétmillió muszlim él, az ő biztonságuk is múlik”. A nyilatkozat komoly visszhangot váltott ki Bosznia-Hercegovinában. Mindeközben az Orbán-kormány 100 millió eurós támogatást ígért a a boszniai szerbek szakadár törekvéseiről ismert vezetőjének, a korrupcióval többször megvádolt Milorad Dodiknak, aki ellen az Egyesült Államok szankciókat rendelt el. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...

képcím

Orbánt feldühítette, hogy Novák Katalin ezt tette vele - A hét...